TEOG’a 15 gün kala son taktikler

Eğitimci Koray Varol, TEOG’a 15 gün kala öğrencilerin sınav başarısını artıracak son taktikleri derledi. Öğrencilere deneme testlerine ağırlık vermelerini öneren Varol, “Öğrenilmesi gereken formüller, yazım kuralları, unutulacak bilgiler tekrar edilmelidir” dedi.

Haberler 11.04.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitimci Koray Varol, TEOG Snavna hazrlanan örencilere 15 gün kala neler yaplmas gerektiini dair u önerilerde bulundu.

Son 15 gününüzü planlayn!

Snavdan önceki son gün ya da gece tüm derslerde tekrar yapmak için tabi ki yeterli zamannz olmayacaktr. Bu sebeple son 15 gününüzü ya da haftanz planlayn. Hangi dersleri hangi gün tekrar edeceinizi gün gün planlamak snava girmeden hemen önceki günlerde yaayacanz panik durumundan sizi kurtaracaktr.

Notlar-özetler çkartn

Masanzda veya çalma alannzda bulunan snav için gerekli olmayan notlardan ve kitaplardan kurtulun. Bu gereksiz notlar ve kitaplar sizin dikkatinizi datacak ve zamannz çalacaktr. Tüm dersleri batan sona tekrar tekrar okuyup çalmak yerine sadece hafzanz tetikleyen ana balklar her bir ders için ayr ayr katlara not aln. Bu sayede zaman daha verimli kullanm olursunuz.

Farkl kaynaklardan test çözün

Deneme testlerine arlk verin. Hazrladnz plana göre yapacanz tekrarlarn ardndan deneme testlerini ve çkm snav sorularn çözün. Bu testlerle hangi konularda eksiiniz olduunu tespit edin ve o konuya tekrar bakn. Unutmayn bu son 15 günde artk eksiklikleri gideriyorsunuz. Bu sebeple en batan tüm notlar gözden geçirme-çalma hatasna dümeyin. Özellikle çözmü olduunuz denemelerdeki yanlarnza tekrar bakn, çünkü bunlar muhtemelen bilgi eksiklii veya dikkat hatalarn yaptnz sorulardr. Fark ettiiniz eksiklikleri giderin ve yaptnz dikkat hatalarnn ne olduunu tespit edin.

Formülleri tekrar edin

Örenmesi gereken formülleri, yazm kurallarn unutulacak bilgileri tekrar edilmelidir. Bunlar her ders için uygulamaldr. Türkçe dersi için ayrk, bitiik yazlan kelimeler gibi Fen ve Matematik için ise formüllerini her gün ufak kartlar hazrlayarak günlük rutin eklinde çalmaldrlar.

Mola verin ve bir eyler attrn

çalmanz 40 dakikalk dilimlere bölün ve her bir krk dakikay belirli bir ders-konu için planlayn. Bu her krk dakikann sonunda 5-10 dakikalk molalar vermeyi unutmayn. Ders çalrken de enerji harcarz. Bu sebeple molalarda yiyebileceiniz tercihen meyve, fndk, ceviz gibi attrmalklar harcadnz enerjiyi kazanmanza yardmc olacaktr. Yine bu aralarda yapacanz yürüme, esneme gibi küçük hareketler de ders çalma verimliliinizi arttracaktr.

Düzeninizi bozmayn

Normal uyku düzeninizin dna çkmayn. Uzun ve gece geç saatlere kadar uzayan çalmalardan kaçnn. Her gün yattnz ve kalktnz saatlerde yatn ve kalkn. Bu düzeni deitirmek sizin dengenizi de bozacandan verimliliiniz de düer. Yine alk olduunuz yemek düzenini koruyun. Abartl yemekler ve uzun süredir yemediiniz yiyecekleri tüketmekten kaçnn.

Enerji depolayn

Bu son hafta ve günlerde eve veya odaya kapanp kalmayn. Mutlaka küçük yürüyülere çkn veya egzersiz yapn. Bol oksijen aln ve enerjinizi depolayn. Bo kalan zamanlarnzda sizi canl ve pozitif hissettirecek eylerle uran. Bu sayede kendinizi dinç ve rahatlam hissedeceksiniz.

Ana Sayfaya Git