Teog'da başarı

ÖNDER Eğitim Komisyonu Başkanı Nas "TEOG sınavındaki devlet okullarına ilişkin ortalamalar incelendiğinde, 307,65 YEP ortalamasıyla en yüksek ortalamanın imam-hatip okullarında olduğu görülmüştür"

Haberler 11.01.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖNDER Eitim Komisyonu Bakan Raif Nas, TEOG snavndaki devlet okullarna ilikin ortalamalar incelendiinde en yüksek ortalamann imam-hatip okullarnda olduunu belirtti.

Nas, yapt yazl açklamada, Milli Eitim Bakanl Din Öretimi Genel Müdürlüü tarafndan hazrlanan Örencilerin Yerletirmeye Esas Puan (YEP) raporunun açklandn anmsatt.

MAM HATP OKULLARI

Raporun kendilerini gururlandrdn aktaran Nas Rapora göre, 2015-2016 eitim-öretim ylnda TEOG snavna giren 1 milyon 149 bin 489 örencinin 87 bin 909u imam-hatip ortaokulu örencisinden oluuyor. Devlet okullarna ilikin ortalamalar incelendiinde 307,65 YEP ortalamasyla en yüksek ortalamann imam-hatip okullarnda olduu görülmütür. ifadelerini kulland.

Nas, Türkiye genelinde geçen yl olduu gibi bu yl da sorularn tamamna doru cevap vererek Türkiye birincisi olan pek çok imam-hatip ortaokulu örencisi bulunduuna dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Yerletii okulun taban puanndan yüksek puan alan örencilerin de ekseriyetle imam-hatip liselerini tercih eiliminde olduu görülmütür. Özellikle ç Anadolu, Karadeniz, Dou Anadolu ve Güneydou Anadolu bölgelerinde imam-hatip liselerine rabetin fazla olduu görülmütür.

Ana Sayfaya Git