"TEOG'da çok sayıda öğrencinin yüksek not alması manipüle ediliyor"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin merkezi bir sınav değil, bir yerleştirme süreci olduğuna dikkati çekerek, "Bu süreç çocuklarımızın okul notlarından oluşturuluyor, yani normal ders yazılılarından elde ediliyor.." ifadesini kullandı.

Haberler 04.06.2017 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tekin, Twitter üzerinden yapt açklamada, TEOG süreci ile ilgili kamuoyunda baz yanl anlamalarn bulunduuna iaret etti.

TEOG süreci, genellikle YGS-LYS merkezi snavlarla kartrlyor. Bu da yanl anlamalara sebep oluyor. deerlendirmesinde bulunan Tekin, unlar kaydetti:

YÜKSEK NOT MANPÜLE EDLYOR

TEOG bir merkezi snav deil, bir yerletirme süreci ve bu süreç çocuklarmzn okul notlarndan oluturuluyor, yani normal ders yazllarndan elde ediliyor. Dolaysyla çok sayda örencinin yüksek not almas manipüle ediliyor.

Tekrar hatrlatalm, bu kapsamda yaptmz snavlarn çocuklarmzn normal yazllarndan hiçbir fark yok. Ders saatinde, kendi snfnda, istenilen konulardan normal snava giriyor çocuklarmz. Bu nedenle herhangi bir yazldan ülke genelinde kaç çocuumuz tam puan alyorsa, burada da benzer sayda tam puanlar var. Ayn snfta birden fazla örencinin herhangi bir dersten tam puan almas nasl tuhaf deilse burada da öyle.

Ana Sayfaya Git