TEOG'da ilk oturum!

Diyarbakır'da, MEB tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen TEOG'un ilk oturumuna 33 bin 546 öğrenci katıldı. Çocuklarına destek olmak için okul önlerinde bekleyen ailelerin heyecanlı olduğu görüldü.

Haberler 24.11.2016 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Milli Eitim Bakanlnca (MEB) Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) sistemi çerçevesinde, 8inci snf örencilerine yönelik birinci dönem ortak snavlarnn ilk gün oturumu sona erdi.

YURT GENELNDE

Snav, yurt genelinde 970 merkezde, 16 bin 235 okulda, 93 bin 342 salonda, yurt dnda ise 7 ülke, 14 merkez, 21 okul ve 72 salonda yapld. Snava 1 milyon 190 bin 826 örenci bavurmutu.

Birinci gün oturumunda adaylara srasyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sorular yöneltildi. Ortak snavlar, Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20de ayn anda balad ve saat 12.00de sona erdi.

Ortak snavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu ve örencilere A, B, C ve D kitapç olmak üzere dört kitapçk verildi. Adaylara her ders için 40 dakika süre tannd.

Ortak snavn yarnki ikinci oturumunda adaylara, fen bilimleri, T.C inklap tarihi ve Atatürkçülük ile yabanc dil derslerinden sorular yöneltilecek.

DYARBAKIRDA 34 BN ÖRENC

lde, 390 okuldaki, 2 bin 429 snav salonunda balayan ilk gün oturumuna 33 bin 546 örenci katld. Türkçe, matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi, yarnki ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC inklap tarihi ve Atatürkçülük ile yabanc dil derslerinden snav yapld.

- Snava giren çocuklar için dua ediyorlar

Merkez Yeniehir ilçesindeki Ali Emiri Ortaokulunda snava giren çocuklar için okul önünde bekleyen ailelerin heyecanl olduu görüldü. Snav sona erene kadar okuldaki bekleyiini sürdüren baz veliler Yasin-i erif okudu. Kz snava getiren Hüsnü Yavuz, snava katlan tüm örencilere baar diledi.

Kznn snav öncesi heyecanl olduunu anlatan Yavuz, Heyecann yenmesi için baz tavsiyelerde bulundum. Ona destek olmak için geldik. Umarm baarl olur. Hedefi Türkiyede ilk 10 liseden birine girmek. nallah baarl olur, güveniyorum. Önceliimiz Diyarbakrda bir okul kazanmas ama takdiri ilahi. dedi. Yavuz, kz snava girecei için ayn stresi kendisinin de yaadna iaret etti.

- Ben okumadm, onun okumasn istiyorum

Torununu snava getiren Ayten Kan, torunundan daha çok heyecanl olduunu dile getirdi. Ben okumadm, onun okumasn istiyorum. Hayatm ona adadm. Torunum babasz, onu ben büyüttüm. Allah bütün örencileri umutsuz brakmasn, torunuma da yardmc olsun. diyen Kan, torununun hedefinin iyi bir lise ve ardndan iyi bir üniversite kazanmak olduunu aktard.

Gülsen çelebi de snava getirdii kzn beklediini, ailelerin de en az örenciler kadar heyecanl olduunu kaydetti. Kznn snava hazrlanrken büyük emek sarf ettiini anlatan çelebi, hedefinin fen lisesini kazanmak olduunu belirtti. Ablas için babas ile okul önünde bekleyen Gizem Yavuz da ablasna destek olmak için geldiini söyledi.

Ana Sayfaya Git