TEOG'da yerleştirmeye esas puanlar açıklandı

Öğrenciler, sonuçları "http://meb.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecek. Yerleştirmeye esas puan sonuçlarına göre 176 öğrenci 500 tam puan aldı

Haberler 01.07.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) sistemi kapsamnda 2016-2017 yl yerletirmeye esas puanlar açkland.

Milli Eitim Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, örenciler 6, 7 ve 8. snf yl sonu baar puanlarn, yerletirmeye esas puanlar ile il ve Türkiye geneli yüzdelik dilimlerini Bakanln www.meb.gov.tr internet adresinden örenebilecek.

Toplam 1 milyon 192 bin 858 örencinin yerletirmeye esas puan (YEP) hesaplanarak, 176 örenci 500 tam puan ald belirlendi.

Örenciler tercih ve yerletirme ilemleri için illerde oluturulan tercih ve yerletirme rehberlik komisyonlarna müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecek.

Okullarda örenci ve velilere tercih ve yerletirme ilemlerinde rehberlik yapmak maksadyla 81 ilde toplam 26 milyon 846 öretmen görevlendirildi.

Örenciler 14-24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak, ortaokul müdürlüklerince tercih ilemlerini onaylatacak. Tercih ilemi okul müdürlüklerine onaylatldktan sonra ilem tamamlanm olacak. Örenciler, tercih deiikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma ileminden önce yapacak.

- Yerletirme sonuçlar 11 Austosta

Ortaöretime yerletirmeye esas puanla örenci alan okullarn önceden belirlenmi kontenjanlarna, ortaöretime yerletirmeye esas puan ve puan üstünlüüne dayal olarak örencilerin tercihleri dorultusunda merkezi yerletirme yaplacak.

Açklamada, adaylarn okullara yerletirilme ilemlerine ilikin unlar kaydedildi:

Ortaöretime yerletirmeye esas puanlarn eit olmas halinde, Arlklandrlm Ortak Snav Puan (AOSP), eitliin devam etmesi halinde srasyla 8, 7 ve 6. snflardaki YBP üstünlüü, eitliin devam etmesi halinde tercih öncelii, yine eitliin devam etmesi halinde okula özürsüz devamszlk yaplan gün saysnn azl, bunlarn da eit olmas halinde ise örencinin doum tarihine göre yaça küçük olanlarn öncelii dikkate alnmaktadr.

Tercih ilemleri tamamlandktan sonra 11 Austosta yerletirme sonuçlar ve bo kalan kontenjanlar açklanacak. 14-18 Austos, 21-23 Austos ve 28 Austos-6 Eylül 2017de ise yerletirmeye esas nakil ilemleri gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git