Tercih danışmanlığı

MEB'den lise ve üniversite sınavlarına giren öğrencilere "tercih danışmanlığı" desteği

Haberler 01.07.2020 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda uygulanan merkezi snav ile Yükseköretim Kurumlar Snavna (YKS) katlan örencilere tercih danmanl hizmeti sunulacak.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, çocuklara sonuç odakllk yerine süreç odakl olmann öretilmesi gerektiini belirterek aslnda en büyük ödülün, yolculuun kendisi olduuna dikkati çekti.

Geçen günlerde LGS merkezi snav ve YKSnin yapldn anmsatan Selçuk, unlar kaydetti:

TERCH DANIMANLII

Bu snavlarn sonuçlar ve tercih aamalarnda çocuklarmzla birlikteliimize devam ediyoruz. Bakanlmza bal resmi okullarmz ile Rehberlik ve Aratrma Merkezlerimizde tercih danmanl birimleri kuruyoruz. Bu birimlerde, LGS ile YKSye katlan örencilerimize tercih danmanl hizmeti vereceiz. Tercih danmanl birimlerimiz, Eitim Biliim A (EBA) üzerinden hizmet verecek. Mezun durumda olan ya da internet eriimi bulunmayan örencilerimize, koordinasyon kurullarnn planlamas dorultusunda RAMlar (Rehberlik ve Aratrma Merkezi) tarafndan tercih danmanl hizmeti verilecek. Biz bu rehberlik süreciyle, ailelerimizin koullar da dikkate alnarak çocuklarmzn bir üst örenim kurumuna yerletirilmesinde her bir örenci için en salkl ve doru kararn verilmesine katk sunmay amaçlyoruz.

Tercih Danmanl Birimlerinin kurulmasna ilikin klavuz, MEB Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüünün internet sitesinde yaymland. Buna göre, birimler araclyla, örencilere ilgi, deer ve yetenekleri dorultusunda bir üst örenim kurumuna geçi sürecinde rehberlik edilecek. Örenci ve velilere, karar verme sürecinde gereken rehberlik hizmetleri verilecek. Birimlerin çalma takvimi daha sonra açklanacak.

Ana Sayfaya Git