Tercih danışmanlığı

MEB'den üniversite tercihi yapacak adaylara "tercih danışmanlığı" desteği

Haberler 07.08.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) kapsamnda üniversite tercihi yapacak örenciler için bugünden itibaren Eitim Biliim A (EBA) üzerinden online tercih danmanl hizmeti balatacak.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, örenci ve ailelerine üniversite tercih sürecine ilikin danmanlk hizmeti balatacaklarn belirtti.

Bu kapsamda Bakanla bal resmi okullarla rehberlik ve aratrma merkezlerinde bu hizmetin sunulaca tercih danmanl birimleri kurulduunu ifade eden Selçuk, u bilgileri verdi:

Bu birimler araclyla, örencilere ilgi, deer ve yetenekleri dorultusunda bir üst örenim kurumuna geçi sürecinde rehberlik edilecek. Tercih danmanl birimleri, okullarda ve rehberlik aratrma merkezlerinde, rehberlik öretmenleri tarafndan EBA üzerinden hizmet verecek. Mezun durumda olan ya da internet eriimi bulunmayan adaylara ise talep etmeleri halinde, koordinasyon kurullarnn planlamas dorultusunda gerek rehberlik ve aratrma merkezleri tarafndan gerekse bulunduklar bölgeye en yakn okuldaki tercih danmanl birimi üzerinden bu hizmet sunulacak.

Bakan Selçuk, mevsimlik tarm içilerinin durumunu da düünerek onlarn da YKS tercih danmanl hizmetinden yararlanmalar için her türlü önlemin alndn bildirerek Amacmz, bu süreçte ülkemizde rehberlie ihtiyaç duyan her örenci ve veliye ulaarak gelecekleri konusunda bilinçli tercih yapmalarn salamaktr. Yürütülen çalmalar ve sürece ilikin tüm önlemler kontrolümüz altnda olup örencilerimiz gönül rahatlyla tercih danmanl birimlerimize bavurabilecekler. deerlendirmesinde bulundu.

- Rektörler canl yaynla adaylarla buluacak

Milli Eitim Bakan Selçuk, YKSye hazrlanan adaylara yönelik çevrimiçi üniversite tantm günleri düzenlendiini hatrlatarak, Youtube ve Instagram üzerinden rektörler ve öretim üyelerinin katlmyla canl olarak üniversite ve bölüm tantm programlarna tercih süresince devam edilecek. Üniversite rektörleri, üniversitelerini tantrken bölüm hocalar da bölüm tantm gerçekletirecek. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git