Tercih işlemleri 5 Ağustos'ta başlayacak

Adaylar tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamadan 13 Ağustos'a kadar yapabilecek

Haberler 30.07.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakanlnca Yükseköretim Kurumlar Snav (2021-YKS) tercih ilemleri 5 Austosta alnmaya balayacak.

ÖSYMnin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, YKSye giren adaylar, tercih ilemlerini 5-13 Austos tarihlerinde, 2021-YKS Yükseköretim Programlar ve Kontenjanlar Klavuzunda yer alan kurallara göre, vatandalk numaralar ve ifreleriyle https://ais.osym.gov.tr sayfasndan ve ÖSYM AS mobil uygulamasndan yapabilecek.

Tercih ilemleri, 13 Austos Cuma saat 23.59da sona erecek.

Adaylar, 2021-YKS Yükseköretim Programlar ve Kontenjanlar Klavuzuna ÖSYMnin internet sitesinden ulaabilecek.

Adaylar, ÖSYMnin internet adresindeki açklamalar dorultusunda tercih ilemlerini tamamlayacak. Tercih ilemi, ekrandaki uyarlara göre sonlandrlacak.

Bavuru merkezlerinden tercih ilemi yaplmayacak. ÖSYMye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak, sadece elektronik ortamda yaplacak tercihler ileme alnacak.

Adaylarn, kiisel bilgi niteliindeki T.C. kimlik numaralarn ve ÖSYM aday ilemleri ifrelerini özenle korumalar ve kimseyle paylamamalar gerekiyor. Bunlarn bakalaryla paylalmasndan oluacak maduriyetlerden aday sorumlu olacak.

Ana Sayfaya Git