Tercihte mutlu olmaya bakın!

İki gün süren üniversite sınav maratonu tamamlandı. Adaylar şimdi 4 Ağustos’ta açıklanacak YKS sonuçlarını bekliyor. Adaylara bundan sonraki döneme ilişkin önerilerde bulunan Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen, tercih edilecek bölümlerin araştırılmaya başlanması gerektiğini ifade etti. Gülşen, “Adaylar kendilerine yatırım yaparak, kendilerine uygun bölümleri seçsinler. Ömür boyu mutlu olacakları işleri yapsınlar” dedi.

Haberler 30.06.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgn nedeniyle üniversite tantmlarnn online olarak gerçekletirileceini belirten Rehberlik Uzman Elif Aluç Gülen, Üniversitelerin sosyal medya hesaplar üzerinden canl yaynlanan tantm günlerinde, aday örenciler ilgilendikleri bölümlerin öretim elemanlar ile iletiime geçebiliyor dedi.

Gülen, Üniversitelerin tantm günleri ile üniversitelerin bölümleri, yabanc dil imknlar, barnma ve burs imknlar, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler, kampüste yaam ve akademisyenler hakknda bilgilendirmeler yaplyor ifadelerini kulland.

KENDLERNE UYGUN BÖLÜMLER SEçSNLER

Adaylarn, En çok hangi bölümleri tercih etsem daha avantajl olur? diye düündüünü söyleyen Gülen, Örenciler hangi bölümün i imkn var onu tercih edeyim gibi düünceleri uzun vadede doru deil. Birkaç yl popüler olan bir meslek birkaç sene sonra popülerliini yitirebiliyor. Adaylar kendilerine yatrm yaparak, kendilerine uygun bölümleri seçsinler. Ömür boyu mutlu olacaklar ileri yapsnlar dedi.

GEN ARALIKLI TERCH YAPSINLAR

Adaylarn tercih yaparken 24 tercih hakk içerisinde geni aralkl tercih yapmalar gerektiine vurgu yapan Gülen, Adaylarn tercih listelerini olutururken özellikle ilk 5 tercihi iyi deerlendirmeleri gerekiyor. Mümkün olduunca üniversitelerle iletiime geçip üniversitelerin imknlar ile ilgili bilgi almalar ve tercih deneyimleri yok ise mutlaka uzmanlardan destek almalarnda fayda var eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git