Terör başarısına engel olamadı

İki kez yakılan Cumhuriyet Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, 3 yıldır TEOG ve LGS'de büyük başarı gösterdi

Haberler 13.07.2018 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okulun örencilerinden Abdullah Aydoan, bu yl yaplan LGSde 120 sorunun 116sn doru cevaplayarak il birinciliini elde etti

Aydoan:

Öretmenlerim bana çok büyük destek oldu. Ankara Fen Lisesinde okumak istiyorum

Anne Sultan Aydoan:

Terörün her türlü engellemesine ramen olum çalp baarl oldu, onunla gurur duyuyorum

lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet irin Arslan:

Cumhuriyet Ortaokulunda son 3 ylda rnak birincisi ve Türkiye dereceleri elde edildi. Terör örencilerimizin baarsn engelleyemedi

rnakn dil ilçesinde, PKK mensuplarnca iki kez yaklan Cumhuriyet Ortaokulu, Temel Öretimden Ortaöretime Geçi (TEOG) ve Liseye Geçi Snavlarnda (LGS) son 3 yldr il birincisi çkarmann gururunu yayor.

dil ilçesi Turgut Özal Mahallesindeki Cumhuriyet Ortaokulu, 2016da PKKllarca 2 kez yakmasna ramen Milli Eitim Bakanl tarafndan yaplan tadilatn ardndan baarlaryla gündeme geliyor. Okulun örencileri, 3 yldr TEOG ve LGSde büyük baar gösteriyor.

Örencilerden Elif Örünç, 2016da TEOG sistemi kapsamnda yaplan ikinci dönem merkezi ortak snavlarda 120 sorudan 119unu, 2017de Dilber Aslan da sorularn tamamn doru cevaplayarak hem il birincilii hem de Türkiye dereceleri elde etti. Elif Örünç Antalya, Dilber Aslan ise Batman Fen Liselerine yerleti.

Bu yl da LGSde Abdullah Aydoan 120 sorudan 116sn doru cevaplayarak hem il birincisi oldu hem de Türkiye genelinde snava giren yaklak 1 milyon örenci arasnda ilk bin 400 kii arasna girdi.

Aydoann hedefi Ankara Fen Lisesine girmek.

Doktor olmak istiyor

Aydoan, 3 karde olduklarn, babasnn tr oförlüü yaptn belirterek, okullarnn terör saldrlarnda hasar görmesi nedeniyle misafir örenci olarak bir süre Batmanda eitimini sürdürdüünü söyledi.

LGSde baar elde ettii için mutlu olduunu kaydeden Aydoan, örencilerin çok çalarak baarl olabileceini dile getirdi.

Okulda dersi çok iyi dinlediini, evde de konu tekrar yaparak snava hazrlandn belirten Aydoan, Bol bol test çözdüm, günde 4 saat ders çaltm. Testlerin dnda kitap okudum. lkokuldan beri kitap okumay çok seviyorum. Baz günler hiç ders çalmyordum sadece kitap okuyordum. Baarm biraz da buna borçluyum. Öretmenlerim bana çok büyük destek oldu. Eksik olan bilgilerimi tamamlayp beni kazanmaya tevik ettiler. Onlara da çok teekkür ediyorum. Ankara Fen Lisesinde okumak istiyorum. Daha sonra da doktor olmay hedefliyorum. dedi.

Anne Sultan Aydoan (38) da olunun okuduu Cumhuriyet Ortaokulunun teröristlerce iki kez yakldn anmsatarak, derslerinden geri kalmasn diye örenciyi Batmana götürdüklerini, daha sonra yeniden onarlan okula verdiklerini söyledi.

Terörün her türlü engellemesine ramen olum çalp baarl oldu, onunla gurur duyuyorum. diyen Aydoan, eitim hayat boyunca evladna hep destek olduunu dile getirdi.

Terör örencilerimizin baarsn engelleyemedi

lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet irin Arslan ise 2016da terörün ilçede eitime büyük zararlar verdiini hatrlatarak, örencilerin derslerden geri kalmamas için Batmanda telafi eitimleri verildiini, eitimlerin semeresini almann mutluluunu yaadklarn söyledi.

Güvenlik güçlerinin baarl operasyonlarnn ardndan tekrar huzurun tesis edildiini kaydeden Arslan, konumasn öyle sürdürdü:

Cumhuriyet Ortaokulu 2 kez teröristlerce yakld. Bu olumsuz olaylardan sonra örencilerin etkilenmemesi için camiamz büyük bir seferberlik balatt. Cumhuriyet Ortaokulunda son 3 ylda rnak birincisi ve Türkiye dereceleri elde edildi. Terör örencilerimizin baarsn engelleyemedi. Örencilerimizin bu baars bizi gururlandrmtr. Bu baarlarmz inallah artarak devam edecek.

rnakn sürekli terörle anlmasndan rahatszlk duyduklarn dile getiren Arslan, en büyük amaçlarndan birinin bu imaj ykp artk kentin eitimle, sporla, baarlarla anlmasn salamak olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git