Teröre karşı filmli tanıtım

Şırnaklı öğrenciler teröre karşı eğitimin önemini kısa filmle anlattı

Haberler 26.02.2020 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakl örenciler, öretmenleri ile teröre kar eitimin önemini anlatmak için ksa film çekti.

Fatih Sosyal Bilimler Lisesi örencileri, öretmenlerinin desteiyle çektikleri Kurun Kalem adl 15 dakikalk ksa film ile rnakta yaklak 5 yl önce terör örgütü PKKnn düzenledii saldrlarn eitime etkisine dikkati çekiyor.

Film çekimleri okul idaresince karlanan malzemelerle terörden etkilenen mahallelerde gerçekletirildi.

15 dakikalk filmde, terörden etkilenen bir örencinin, ailesinden ve toplumdan uzaklaarak iç dünyasna kapanmas, uzun bir bocalama döneminin ardndan kalemi seçerek, eitime yönelmesi konu ediliyor.

Ksa filmin yan sra okul yönetiminin düzenledii tiyatro etkinlikleriyle de terörün olumsuz etkileri ve yaatt maduriyetler anlatlyor.

TEK çIKI YOLU VAR O DA OKUMAK

Okul müdürü Methi Seven, 2015-2016 yllarnda kentte yaanan terör olaylarndan örencilerin de olumsuz etkilendiini belirterek, bunu ksa film haline getirmeye karar verdiklerini söyledi.

Filmin adn Kurun Kalem olarak seçtiklerine iaret eden Seven, Kurun ve kalem. Kim neyi seçecekse o yolda hayatn sürdürecek. Kurunu seçmenin yolu belli ki ölüm ama kalemi seçen, hayat için kurtuluu, güvenlii seçmitir. Bu bölgedeki çocuklarn tek çk yolu var o da okumak. dedi.

Örencileri teröre kar bilinçlendirmek için belgesel ve tiyatro oyunu da hazrladklarn dile getiren Seven, bu konuda sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceklerini ifade etti.

Seven, Gençlerin, çocuklarn terör örgütüne katlmasn engellemek amacyla okulda çalmalar yürütüyoruz. Yaanan olumsuz örnekleri örencilerle paylayoruz. Güçlü olmak isteyenin kalemi güçlü olacak. O nedenle çocuklarmzn kalemini güçlendirmek için var gücümüzle çalyoruz. Kalemin güçlü olmas için de tek art okumak. diye konutu.

Filmde rol alan ngilizce öretmeni Fatih Yiit, çekimlerde kullandklar malzemelerin okul tarafndan karlandn, filmin etkili olmas için daha çok terörden zarar gören mahallelerde çaltklarn kaydetti.

NALLAH FLMMZ YAITLARIMIZA OLUMLU EKLDE YANSIR

Örencilerden 10. snf örencisi 16 yandaki Cemal Cengiz, terör saldrlarndan örenciler olarak çok etkilendiklerini belirterek, bu olumsuz etkiyi arkadalarna ve topluma film çekerek göstermek istediklerini söyledi.

Cengiz, nallah bu filmimiz yatlarmza olumlu ekilde yansr, herkes kalemine sarlr, vatana, millete hayrl bireyler olur. Benim yamdaki gençler kandrlp daa çkarlyor. Buradaki mesaj gençler daa gitmesin, okusun. ifadelerini kulland.

11. snfta okuyan Zana Artuç da filmin çok yararl olduunu dile getirerek, yaanan olaylarn örenciler üzerindeki etkisinin çok güzel ekilde anlatldn, güzel bir mesaj verildiini kaydetti.

Buradan anladm, okumamz ve topluma yararl birey olmamz. diyen Artuç, filmde emei geçen herkese teekkür etti.

Ana Sayfaya Git