Terörün kökünü eğitimle kazarız!

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Doç. Dr. Feysel Taşçıer “Terör, kaliteli bir eğitim ile bitirilebilir”

Haberler 20.09.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü tarafndan daa kaçrld iddias ile oturma eylemi balatan ailelerin çl tüm Türkiyede yank bulurken, Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, daa kaçrlan çocuklarn birçounun ergenlik dönemindeki boluktan faydalanarak kandrldn, bu dönemin suistimale maruz kalnabilecek bir dönen olduunu belirterek, terörün kaliteli bir eitimle bitirilebileceini söyledi.

HDP Diyarbakr l Bakanl önünde, annelerin çocuklarnn daa kaçrld iddias ile balatt oturma eylemi tüm Türkiyenin ortak sesi oldu. Rastgele girdii bir snfta ders verdii esnada çocuklarn daa götürülmesi ve eitim ile ilgili açklamalarda bulunan Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, terörün eitimle biteceini söyledi. Eitimin insan ve ülke üzerindeki önemine deinen Doç. Dr. Taçer, daa kaçrlan çocuklarn birçounun ergenlik döneminde kandrldn vurgulayarak, eitimin terörü bitireceini dile getirdi.

Ergenlik dönemindeki çocuklar, her türlü radikal örgütlerin ana taklyor

Eitimin terör batakln kurtaracak tek çözüm olduunu kaydeden Doç. Dr. Feysel Taçer, çocuklarmza yarnlar için hayallerini gerçekletirebilecekleri, terörden veya bütün isizlikten, umutsuzluktan, hayalsizlikten kurtulabilecek tek imkan eitimle verebiliriz. Eitim dnda baka hiçbir araç çocuklarmzn geleceini tesis edemez. imdi ergenlik dönemi çocuun özellikle hormonal dengesinin en üst tarafta olduu bir dönem. Bizim o ergenlik dönemindeki nesillerimiz reaksiyoneldir. Her dönem her türlü duygusal uç figürlere açk olabiliyorlar, bu dönem suistimale maruz kalnabilecek bir dönem. Yani ergenlik dönemindeki kötü kararlarn arkasnda yeterince iyi rehberlik uygulamalar olmadn görüyoruz. Bundan istifade eden terör örgütleri var. Baka odaklar var. Her türlü radikal ideolojik balar oraya yuvarlanmak, kök salmak istiyor. Okul ortamdr bu. Özellikle lise çandaki çocuklarmzn bu yönüyle korunmaya, desteklenmeye ve uyarlmaya ihtiyaçlar var dedi.

Snflara, okullara temas edeceiz

Ergenlik dönemindeki kararlarn hayatn sonraki dönemlerinde büyük pimanlklara sebep olmamas için yetikinlere büyük görevler dütüünü aktaran Doç. Dr. Feysel Taçer, sözlerini öyle sürdürdü:

Bizim o yönüyle çocuklarmza, gençlerimize destek olmamz lazm. Bakn annelerimizin feryad yani bizim o çocukluk çanda, gençlik çanda alnm kararlarn tercihlerin veya yönlendirmelerin basklarn çocuklar üzerinde nasl baskn, etkili olduunu gösteriyor. Annelerimiz bu yönüyle o psikolojiyi gösteriyor bize aslnda. çocuklarmz kandrld diyor, zorland, baskya maruz kald diyor hepsi doru. Dolaysyla bizim bu çocuklarmz okul ortamnda her türlü dsal faktörden, kötü niyetli insanlardan, ideolojilerden, fikirlerden örgütlerden bizim onlar uzak tutmamz lazm. çocuklarn bir gelecek hayalinin olmas lazm. Bir i kaps, üretebilecekleri, elde edebilecekleri bir mesleki yetenee ulamalar lazm. Biz bunu onlara verdiimizde bu çocuklarmz zaten bunu yapmaya hazr, istekliler. Onlarda çünkü bu ülkeye, bu Diyarbakrmza üretmeye katk sunmak istiyorlar. Bizim bu hayali beslememiz lazm. Bu yolculuk bizim için deerli. Biz snflara, okullarmza temas edeceiz. Onlarn sürekli bu yönüyle ihtiyaçlarn yerinde göreceiz ve destek olmaya çalacaz.

Ana Sayfaya Git