Ters Lale Buluşması

HAKKARİ'nin merkeze bağlı Ceylanlı köyü kırsalında ters lale etkinliği düzenlendi. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen fotoğrafçı ve doğaseverler, Sümbül Dağı'nın uzantısı olan 2 bin 500 rakımlı Sütçüler Tepesi'ndeki ters laleleri fotoğraflayıp, doğa yürüyüşü yaptı.

Haberler 21.05.2019 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari Cilo Doa Sporlar Kulübü tarafndan bu yl geleneksel olarak 4üncüsü düzenlenen Ters Lale Bulumasna, Türkiyenin çeitli kentlerinden doasever ve fotorafçlar katld. Anavatan Hakkari olan ters lalenin ülke turizmine kazandrlmasnn amaçland bulumada, renkli görüntüler ortaya çkt. Güvenlik gerekçesiyle yllarca çklmasna izin verilmeyen ve bu yl yayla yasaklarnn kalkmasyla birilkte enlenen kent merkezine 70, Ceylanl köyüne ise 4 kilometre mesafede bulunan Sümbül Dann uzants Sütçüler Tepesindeki ters lale arazisi, fotoraf sanatçlarn ve doaseverleri arlad.

FOTORAFçILARI BULUTURDU

sviçrenin Alp Dalarn aratmayan sradalar, elaleleri ve buz gibi akan akarsularn bulunduu karla kapl dan yamacndaki Ters Lale Bulumasna gelen yaklak 50 doasever, köye kadar araçla geldi. Doasever ve fotorafçlar, daha sonra 4 kilometrelik yolu yürüyerek ters lalelerin bulunduu bölgeye ulat. Ters lale arazisinde bol bol fotoraf çeken doaseverler bu etkinlik srasnda ise yöresel kyafetler giydi, arklar eliinde halay çekti.

Cilo Doa Sporlar Kulübü Bakan Hac Tansu, Hakkarinin kültüründe yer edinmi ters laleleri ülke turizmine kazandrmak için bu yl 4üncü kez bu etkinlii düzenlediklerini söyledi. Tansu, Bu tür faaliyetleri dernek olarak sk sk yapyoruz. Geldiimiz bölge ise ters lalelerin dool ortamda yetitii bölge. Buras uzun yllar yasaklyd. Geçen yl da özel izinle gelmitik. Bu yl serbest oldu. Burann ulam kolay ve doa manzaras daha iyi olduu için 2 yldr ters lale bulumasn burada yapyoruz. Doas mükemmel. Buraya gelenler gönüllerince eleniyordedi.

Ters lale bulumasna Vandan katlan Viyan Cin ise, Buras müthi. Hiç kefedilmemi bir cennet gibi. Herkesin gelip buray görmesini isterim. nsanlarn buray bilmesini, Hakkarinin dalarn kefetmelerini isterim dedi. Bulumaya katlanlara Cilo Doa Sporlar Kulübü Bakan Hac Tansu tarafndan katlm belgesi de verildi.

Ana Sayfaya Git