Tersten okuyor!

Kitapları tersten okuyan Yüksekovalı Ömer, yeteneğiyle herkesi şaşırtıyor.

Haberler 23.01.2020 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova ilçesinde, Ik ailesinin 10 yandaki çocuu Ömer Ik, herhangi bir yazy veya konumay bir çrpda tersten okuyarak, yeteneiyle herkesi artyor.

lçenin Kla Mahallesinde yaayan Ik ailesinin çocuundan en küçüü olan Gazi lkokulu 4üncü snf örencisi Ömer Ik, 3 yl önce öretmeninin Her eyi okuyun demesiyle birlikte okuma yazmay örenip, cümleleri ve isimleri tersten okumaya balad. Ksa sürede kendini gelitiren Ik, konuurken de tersten konumaya balad. Ikn bu yetenei çevredekileri de artt.

KTAPLARI TERSTEN OKUYORUM

Tersten okumaya 3 yl önce merak sardn söyleyen Ömer Ik, ilk önce konutuu kelimeleri sonra da cümleleri tersten okumaya baladn ifade etti. Ik,1inci snfta öretmenimiz bize okuma yazma örettiinde Nerede bir ey görürseniz okuyun demiti. Ben okumay çözdükten sonra tersten okumaya da baladm. Herkesin ismini tersten okuyabiliyorum. Okuduum kitaplar ters okuyup ters yazyorum dedi.

YETENEYLE HERKES AIRTTI

Ömer Ikn halas Halime Ik ise, Ömerin durumunu 1inci snfta fark ettik. Okula ilk balad zamanlarda okuma yazmay örendi. Sonra da okuduunu tersten okumaya balad. Böyle sürekli eline ald her hikaye kitabn önce normal, sonra da tersten okumaya balad. imdi 4üncü snfa gidiyor. Artk ders kitaplarn da ters okuyor ve okuduu kitaplar da tersine yazyor. Bu yeteneiyle de herkesi artyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git