TESK'ten "mesleki eğitim güçlendirilsin" önerisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, nitelikli elemanların sayısını artırmak ve işsizliği düşürmek için yeni dönemde mesleki eğitime daha çok ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

Haberler 14.07.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yazl açklamasnda, ekonominin güçlenmesi ve genç isizliin azaltlmas için mesleki eitimin önemine dikkati çekti.

Nitelikli eleman ihtiyacnn karlanmas için mesleki eitimin önemli olduuna iaret eden Palandöken, Meslek yüksekokulu mezunlarna da askerlikte avantaj salanarak mesleki eitim özendirilmeli. Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçilmesiyle ksa dönem askerlik hakkndan faydalanan kesime meslek yüksekokulu mezunlarnn dahil edilmesiyle mesleki eitime talep artacak ve piyasadaki ara eleman eksii giderilecek. Kalifiye eleman skntsn amak için mesleki eitim cazip hale getirilmeli ve gençlerimizi mesleki eitime yönlendirmeliyiz. deerlendirmesinde bulundu.

Mesleki eitim güçlendirilsin

Palandöken, i yeri sahiplerinin kalifiye eleman bulmakta sknt çektiini belirterek, Nitelikli elemanlarn saysn artrmak ve isizlii düürmek için yeni dönemde mesleki eitime daha çok arlk verilmeli. Mesleki eitim hem nicelik hem de nitelik yönünden ön plana çkarlmal ve güçlendirilmeli. Mesleki eitimi özendirerek hem sektörün ara eleman eksikliini gidermeli hem de genç nüfusun isizlik orann düürmeliyiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git