TESK'ten velilere "okul servisi" uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle okul servis araçları kriterlerine dikkati çekerek, “Okula servisle ulaşım sağlayacak öğrencilerin velileri okul servis araçlarının, sürücülerinin ve uygulanması zorunlu kriterlerin takibini yapmalı." uyarısında bulundu.

Haberler 09.09.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yazl açklamasnda, araçlarda yardmc personelin ve her örenci için üç nokta emniyet kemerinin bulunmasnn zorunlu olduunu bildirdi.

OKUL SERVS UYARISI

Serviste rehber personelin dönem sonuna kadar bulunmas gerektiini aktaran Palandöken, Okula servisle ulam salayacak örencilerin velileri okul servis araçlarnn, sürücülerinin ve uygulanmas zorunlu kriterlerin takibini yapmal. Tüm servis sürücülerinin psikoteknik deerlendirme raporu olmal. çocuklarmzn güvenlii için veliler çocuklarn okula kaydettirip servis anlamas yaparken okul servis belgesi ve kayd istemeli. çünkü kayt d çalan servislerin hayati tehlikelere yol açabilecei unutulmamal. ifadelerini kulland.

Okul servislerinin valilik ve kaymakamlklar tarafndan denetlendiini anmsatan Palandöken, öyle devam etti:

VALLK VE KAYMAKAMLIK

Velilerimiz de kaçak servislere kar uyank olmal. Tüm okul servis araçlarnn arkasnda okul tat yazs olmas zorunlu. Örencilerin ini ve binileri srasnda yaklmak üzere en az 30 santimetre çapnda krmz k veren bir lamba bulunmal ve üzerinde siyah renkte büyük harflerle DUR yazs okunacak ekilde olmal. Servislerde yönetmelie uygun sayda ve nitelikte araç, gereç ve malzemeler her an kullanlabilir durumda olmal. Tatlar temiz, bakml ve güvenli durumda bulundurulmal

Palandöken, kriterlere uygun olmayan araçlarn kontrollerde yakalanmas durumunda trafikten men edileceini belirterek, velilerin gördükleri eksik ve yanllar meslek odalarna bildirmeleri gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git