Tıp fakültesi kuruldu

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar 5T vizyonundaki ilk T olan tıp fakültesinin kurulmasıyla birlikte 2 yıl sonra 200 yataklı bir hastane ve eğitim binasının faaliyete gireceğini bildirdi.

Haberler 03.05.2021 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Artuklu Üniversitesinde tp fakültesinin kurulmas için bir yldr hummal çalma yürütülürken, müjdeli haber dün gece resmi gazetede yaynland. Yaynlanan resmi gazetede Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann karar ile Mardin Artuklu Üniversitesinde tp fakültesinin kurulduu bildirildi. 5Tde tpla ilgili çalmalarna dün itibariyle önemli bir müjdeyle hz vermeye baladklarn kaydeden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoar, Biliyorsunuz Mardin Artuklu Üniversitesi 2007de kuruldu. Kurulduu andan itibaren aslnda sosyal bilimler üniversitesi olarak kuruldu. Geldiimiz bu noktada sosyal bilimler üniversitesi sosyal bilimler odann yannda 5T diye özetlediimiz baz odak noktalar da yanna ekleyerek yoluna devam ediyor. Bu 5T ksaca özetleyecek olursak tp, turizm, tarm, ticaret ve tasarmdan oluuyor. leride belki bu 5Tye 6. T olarak teknolojiyi de eklememiz mümkün. Mardin Artuklu Üniversitesinde cumhurbakanmzn onay ile birlikte kuruldu. Tp fakültemizle birlikte çalmalarmzn ilk Tsi hayata geçmi oluyor pratik olarak diye konutu.

150 MLYON TLLK BR YATIRIMLA KAMPÜSTE 200 YATAKLI BR HASTANE VE TIP FAKÜLTES ETM BNASI YAPMA KARARI VAR

Aylar öncesinden bir hayrseverle birlikte tp fakültesi kurmaya yönelik bir çalmaya baladklarn ifade eden Rektör Özcoar, Mardin Artuklu Üniversitesinde çok ks bir süre içerisinde tp fakültemizi kurup bir salk bilimleri üniversitesi olarak ta yolumuza devam edeceiz. Tp fakültesi ile ilgili çalmalarmz aslnda bu karar çkmadan önce balamt. Yaklak 150 milyon TLlik bir yatrmla bir hayrseverimizin u anda kampüsümüzün bulunduu yerde 200 yatakl bir hastane ve tp fakültesi eitim binas yapma karar var. Buna yönelik çalmalarmz devam ediyor eklinde konutu.

Gelecek yldan itibaren kadroyu büyük bir oranda tamamlayp 30 örenciyle tp fakülteyi hayata geçirmeyi planladklarn vurgulayan Rektör Özcoar, En ksa sürede bunlar aktif hale getirip hayata geçirmeyi planlyoruz. Açkças u anda çok net bir tarih vermemiz mümkün deil. Ama 2 yllk bir tarih öngörüyorum. Bununla birlikte bu yl örenci almamz mümkün olmayacak. Mardin devlet hastanesi ve salk müdürlüü ile ortaklaa çalmalarmza hzlca balayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git