Tiyatro kursu

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör mağduru çocuklar tiyatro ve drama eğitimi alıyor.

Haberler 24.03.2017 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK mensuplarnn kazd çukurlar, kurduu barikatlar ve sokaklara yerletirdii el yapm patlayclar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere yönelik Diyarbakr Valiliince verilen destekler sürüyor.

Bu kapsamda, Sur Halk Eitim Merkezi (HEM) Müdürlüü de özellikle terör saldrlarndan etkilenen çocuklarn rehabilitasyonuna yönelik çeitli etkinlikler düzenleniyor.

Sur HEM ve Dicle Üniversitesinin (DÜ) i birliiyle açlan tiyatro kursunda eitim alan örenciler, DÜ Kongre Merkezinde oyun sahneledi.

TYATRO KURSU

HEM Müdürü Mehmet Gülsever, yaanan terör olaylarndan dolay dezavantajl bir ilçede faaliyet gösterdiklerini belirterek, merkez olarak bu durumu ortadan kaldrmak için çalmalar yaptklarn söyledi.

Kültürel ve sosyal alanlarda vatandalarn talepleri dorultusunda kurslar düzenlediklerini aktaran Gülsever, DÜ ile i birliiyle tiyatro ve drama kurslar açtklarn kaydetti.

Gülsever, tiyatro bilinci ve tiyatro kültürünün bir nebze de olsa terör olaylarndan etkilenen vatandalara yaadklar skntlar unutturduunu ifade ederek, öyle konutu:

Sur ilçesi normalleiyor. Süreç içerisinde kültürel ve sanatsal alanda bir farkndalk oluturabilirsek bu zemin üzerinde önemli ahsiyetler yetitirmek mümkün olabilir. Bu toplum geçmite Ziya Gökalpler, Hamit Aytaçlar gibi ahslar yetitirdi. Bu toplumun mayasnda, hamurunda bu var demektir. Bu toplum tekrar bunu çkarabilir. Hamurunda, mayasnda sanat ve edebiyat olan bir toplumun buna tekrar dönmesi elzemdir. Bu dönüte kurumlar olarak biz üzerimize düeni yapyoruz.

SOSYO KÜLTÜREL

Bölgemizin dezavantajlarn ve sosyo kültürel yapsn dikkate alarak daha çok kadnlara yönelik kurslara arlk verdiklerini vurgulayan Gülsever, Bize çok talep var. El sanatlar, giyim gibi kurslarla kadnlar yaadklar travmalardan uzak tutup daha sosyal bir alana çekebilmek ve topluma kazandrmak istiyoruz. dedi.

Bu yl 7 bini akn kursiyere ulatklarn söyleyen Gülsever, bunlardan 4 binden fazlasn kadnlarn oluturduunu kaydetti. Gülsever, talepler üzerine meslek edindirme kurslar da açtklarn ifade ederek, Yaptmz çalmalara ayn zamanda rehabilitasyon çalmas da diyebiliriz. eklinde konutu.

Tiyatro eitmeni Murat Fidan da uygulamal olarak tiyatro eitimi verdiklerini anlatarak, eitimin 4,5 ay sürdüünü belirtti. 370 örencilerinin bulunduunu aktaran Fidan, tiyatro ve dramaya ilginin yüksek olduunu aktard.

Programa DÜ Genel Sekreter Yardmcs Ufuk Bircan, Vakflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Sur lçe Milli Eitim Müdürü Eyüp Uçak da katld.

Ana Sayfaya Git