Tiyatroyla buluştular

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, sınıra yakın bölgelerdeki okullarda öğrencileri tiyatro ile buluşturuyor.

Haberler 09.11.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesine bal Mardinmasa birimi, özellikle krsalda yaayan örencilerin tiyatro ile bulumas için Okuluma Tiyatro Geldi Projesini hayata geçirdi.

Suriye snrndaki okullarda uygulanmaya balanan proje kapsamnda, belediyenin tiyatro ekibi okul okul gezerek çocuklar için oyunlar sahneliyor.

Kzltepe ilçesinde snra yakn Büyük Boaziye, Küçük Boaziye, çplak ve Talca mahallelerini ziyaret eden ekipler, ilkokul örencilerini tiyatro ile tantrd.

Projenin sorumlusu Duygu Baytur, yapt açklamada, Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yamann desteiyle 38 sosyal sorumluluk projesi yürüttüklerini söyledi.

çocuklar elendirerek eitmek, derslerine daha iyi motive olmalarn salamak amacyla, Okuluma Tiyatro Geldi Projesini balattklarn belirten Baytur, Yaklak 50 okulda 4 bin 500 örencimize tiyatro gösterimi hedefliyoruz. Bugün de snrdaki ilkokullarmzda çocuklarmzla beraberiz. çocuklarmz çok memnun, etkinliklerden büyük keyif alyor. Hacivat Karagöz oyunlar, sihirbazlk gösterileri ve çeitli etkinliklerle gösterilerimiz devam ediyor. diye konutu.

- Terör saldrsnn yaand mahalledeki çocuklara moral

Talca lkokulu Müdür Yardmcs Abdulaziz Salam, okulun bulunduu mahalleye Suriyede terör örgütü YPG/PKKnn igali altndaki bölgeden havan saldrs düzenlendiini, saldrda 2 kiinin ehit olduunu, 12 kiinin yaralandn hatrlatt.

Yaralananlardan 7sinin örencileri olduunu anlatan Salam, Örencilerimizin çounun psikolojisi bozulmutu. çocuklar resim dersinde yaral çocuklarn resimlerini yapyorlard. Bu etkinliin yaplmas örencilerimizin psikolojisi için güzel oldu. Örencilerimiz çok eleniyor. ifadelerini kulland.

çplak lkokulu snf öretmeni Merve Ece de snr bölgesindeki okulda böyle bir programn düzenlenmesinin önemine deinerek, çocuklarn motivasyonu adna güzel bir çalma yapldn vurgulad.

Örencilerden Aysel Karadeniz, etkinlikte elenceli vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git