Tiyatroyla Buluştular

DİYARBAKIR merkezli kurulan Mordem Sanat Merkezi, Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin desteğiyle, 5 ilçenin kırsal kesimindeki çocukları ilk kez tiyatroyla buluşturdu.

Haberler 05.06.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kurulan Mordem Sanat Merkezi, ilk kez Diyarbakr Barosu ile birlikte gerçekletirdii bir proje kapsamnda krsal alandaki çocuklar tiyatro ile buluyturdu. Bismil, çnar, Hazro, Lice ve Silvan ilçelerindeki köy çocuklarn tiyatroyla buluturmak için hazrlanan proje ile oyuncularn sahneye koyduu, Sihirli Ülke oyunu köy çocuklar ile buluturuldu. Tiyatroy ile ilk kez buluyan çocuklarn heyecan ve muktluluklar ekip tarafndan görüntülenirken, 500 çocua ulaan Mordem Sanat Merkezi Koordinatörü Gülidar Gürbüz, imdiki hedeflerinin ise ilçelerde kuracaklar sanat atölyeleriyle 15 gün boyunca sanat ve kültür eitimi vermek olduunu söyledi. Gürbüz, Köy okullarn da oynam olduumuz tiyatro oyunlarnn temeldeki amac, hiç oyunlar izlememi çocuklara ulamak. Tiyatroyu ve sahneyi çocuklarn ayana götürmektir. 5 farkl ilçede 5 köy okulunda sihirli ülke adn verdiimiz oyunumuzu oynadk. Bu oyun süresince toplam 500 örenciye ulatk dedi.

LK KEZ TYATRO ZLEYEN çOCUKLAR çOK MUTLUYDULAR

Mordem Sanat Yönetmeni Bar Ik ise sanattan yoksun olan çocuklara tiyatroyu ulatrmak istediklerini dile getirerek, Bu kapsam da 5 merkezde köy çocuklarna oyunlar oynadk. lk kez tiyatro izleyen çocuklar çok mutluydular. Bu anlamda bizde çok heyecanlandk. Onlarn heyecan karsnda heyecanlandk. Geni çapl projenin ilk admyd. Daha sonrasn da o merkezler de 15 günlük atölyeler yapp o atölyeler kapsamnda böyle bir çalma giriimimiz var. Onun için geni bir kapsam gerekiyor. Yerimiz inaat halinde olduu için onun bitmesini bekliyoruz. Bu bittikten sonra çalmalarmz sürecektir diye konutu.

çOCUKLARLA YAPILAN ETKNLKLERE ÖNEM VERYORUZ

Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi üyesi Ümit Asye Demir de, çocuk haklar merkezi olarak çocuklara destek olan her türlü projeye dahil olduklarn ve bu tür kültür sanat etkinliklerin de ise kendileri için önem arz ettiini söyledi. Demir, çocuklarn hem rehabilitasyonu hem de dünyaya bak açlarn deitirmek açsndan projenin önemli olduunu da ifade ederek, Mordem sanat dernei köy okullarnda hayatlar boyunca hiç tiyatro izlememi çocuklara tiyatro oyunu götürdü. Bizde onlara maddi anlamda destek verdik. Ayn zamanda çocuk haklar merkezi üyelerinin bir ksm bu etkinlikte yer ald. çocuklarla yaplan etkinliklere çok önem veriyoruz. Bundan önce çatmal ortam ve sonrasnda çocuk haklar desteklenmesiyle ilgili Baronun yürüttü proje kapsamnda Surdaki çocuklara 20 Kasmda etkinlik düzenledik. Bu bizim ikinci etkinliimiz oldu. Böyle kültür sanat etkinlikleri çocuklarn dünyaya bak açsn deitirmektedir. çok farkl yapya bürünmesini salamaktadr. Ayn zaman da çocuklarn suça karmasn, uyuturucuya verici maddeleri engellemektedir. Bu anlamda çocuklarn sokakta çalmasndansa madde kullanmasndansa çocuklarn kültür sanata yönelmesini salamak çok önemlidir diye konutu.

Ana Sayfaya Git