Toplum Yararına Programı'ndan 80 bin kişi yararlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "100 Günlük İcraat Programı"nda ilan ettiği önemli projelerden biri olan "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" projesini hayata geçirmek için Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliği protokolü imzalayacak. Buna göre, Toplum Yararına Programı kapsamında 80 bin kişi istihdam edilecek.

Haberler 08.09.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, üç bakanlk arasnda imzalanacak i birlii protokolüyle Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, KUR kanalyla Milli Eitim Bakanlna bal okullarn temizlii, bakm ve onarm için Toplum Yararna Program (TYP) kapsamnda 60 bin kiilik ödenei il müdürlüklerine aktaracak.

Ayrca, okullarda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklak 20 bin güvenli eitim koordinasyon görevlisi, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri araclyla gelimeleri takip ederek, olas sorunlar karsnda gereken tedbirlerin hzl bir ekilde alnmasn salayacak. Böylece toplamda 80 bin kii TYPden faydalanacak.

TYPye ilikin bavurular KUR üzerinden alnrken program okullarn açlmasyla balayacak ve eitim öretim yl süresince devam edecek.

TYP kapsamnda okullarda görev alacak her bir katlmc için aylk asgari ücret üzerinden ödemeler gerçekletirilecek.

- Önemli bir adm atyoruz

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Yürütülen çalmalar ile çocuklarmzn ve gençlerimizin daha salkl ve güvenli bir ortamda eitim almasnn kaliteli eitimin olmazsa olmaz bir parças olduunun bilinciyle hem ailelerin gözünün arkada kalmamas hem de evlatlarmzn hijyenik artlarda eitim almas için Milli Eitim ve çileri Bakanl ile beraber önemli bir adm atyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git