Toplum yararına çalışan üniversitelilere 2 bin 425 TL!

Üniversiteli gençlere güzel haber. Bu yazdan itibaren toplum yararına çalışıp para kazanabilecekler. Üniversiteliler 3 ay boyunca haftada 3 gün çalışarak toplamda 2 bin 425 lira harçlık alabilecek.

Haberler 19.03.2019 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversiteli gençler, bu yaz toplum yararna çalp, cep harçl alabilecek. KURun uygulayaca programa göre; üniversite örencileri Haziran, Temmuz, Austos ve Eylül aylarnda kamu kurum veya kurulularnda 3 ay süreyle çalabilecek. Üniversite örencilerine yönelik toplum yararna programlara lisans ve önlisans örencileri katlabilecek.

Açk öretim, yüksek lisans ve doktora örencileri ise programlara katlamayacak. Programlar, doann korunmas, kültürel mirasn restorasyonu, korunmas ve tantlmas, kütüphanelerin bakm ve düzeni ile kamu kurumlarnn kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi gibi alanlarda olacak.

GÜNLÜK 67,36 TL

Katlmclar, programlardan en fazla 3 ay yararlanacak. Programlarn uygulama süresi içerisinde, dersleri devam eden veya zorunlu staj yapan kiiler, bu programlardan yararlanamayacak. Katlmcya, günlük asgari ücret miktarnn katlm salanan gün says ile çarpmyla ortaya çkan miktar ödenecek. Hafta tatili günleri ve herhangi bir sebeple katlm salanmayan günler için bir ödeme yaplmayacak.

Üniversite örencilerine yönelik toplum yararna programlarn uygulama süresi haftada 3 gün olmak üzere günlük 8 saat eklinde düzenlendi. Örencilere, çaltklar her gün için 67,36 lira ödenecek. 12 hafta boyunca 36 gün çalan, 2 bin 425 lira harçlk elde edebilecek.

Ana Sayfaya Git