Toplumu bilimle buluşturacak!

TÜBİTAK, toplumda bilim kültürünün geliştirilmesi amacıyla "Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları", "Yenilikçi Eğitim Uygulamaları" ile "Bilim Şenlikleri Destekleme" programları çerçevesinde 3 yeni proje çağrısına çıktı.

Haberler 29.10.2019 - 12:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumu (TÜBTAK), toplumda bilim kültürünün gelitirilmesi amacyla Doa Eitimi ve Bilim Okullar, Yenilikçi Eitim Uygulamalar ile Bilim enlikleri Destekleme programlar çerçevesinde 3 yeni proje çars yapt. 120 bin liraya kadar destein verilecei projeler için 9 Aralka kadar bavuru yaplmas gerekiyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlnn ilgili kuruluu TÜBTAK, toplumu bilimle buluturmaya yönelik çalmalarna devam ediyor.

Bu kapsamda kurum tarafndan, bilimsel farkndaln artrlmas amacyla Doa Eitimi ve Bilim Okullar, Yenilikçi Eitim Uygulamalar ile Bilim enlikleri Destekleme programlar çerçevesinde 3 yeni proje çarsna çkld.

Söz konusu çarlar çerçevesinde okul öncesi dönemi çocuklarndan öretmenlere kadar toplumun farkl kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmay hedefleyen projelere 120 bin liraya kadar destek verilecek.

- 5 alandan projeler bekleniyor

Destek programlar kapsamnda yaplan çarlara, tbbi ve tarmsal alanlar ile mühendislik ve teknoloji, doa bilimleri, sosyal ve beeri bilimler alanlarnda projelerle bavurulabilecek.

Proje önerilerinin, artrlm gerçeklik, e-örenme, hesaplamal bilim uygulamalar, sanat ya da oyun içeren etkinlikler, mobil ve deneysel uygulamalar, spor etkinlikleri, ölçme ve deerlendirme etkinlikleri, gözlem, oyun tabanl uygulamalar, saha çalmalar veya i birlikli grup çalmalar gibi yöntemlerden bir ya da birkaçn içermesi gerekecek.

Söz konusu proje çarlarna, 9 Aralka kadar bavuru yaplabilecek, desteklenecek projeler gelecek yln ubat aynda açklanacak.

- Farkl ya ve eitim gruplarna yönelik destekler

Hedef kitlesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul, ön lisans, lisans, lisansüstü örencileri, öretmenler ile bilim merkezleri çalanlar olan Doa Eitimi ve Bilim Okullar Destekleme Program, katlmclarn bilimsel olgular fark etmesini salayarak, merak duygusuyla aratrmay, sorgulama ve örenme isteklerini tevik etmeyi amaçlyor.

Yenilikçi Eitim Uygulamalar Destekleme Program ile de lisansüstü örenciler, üniversitelerde görev yapan öretim elemanlar, bir kurum ve kuruluta çalan kadrolu öretmenler ile kamu ve belediye itiraklerinin ilettii bilim merkezleri çalanlarnn kendi branlarnda eitim ve öretime özgü yenilikçi yaklam, strateji, yöntem ve teknikleri etkileimli olarak kazanmalar ve kullanmalar hedefleniyor.

Farkl ya ve eitim düzeyindeki örenciler, öretmenler, bilim merkezi çalanlaryla dier katlmclar hedefleyen Bilim enlikleri Destekleme Program da katlmclarda farkndalk oluturan, bilimsel bilgiye ve bilim insanna yönelik olumlu bak açs kazandran ve bilimsel düünme becerileri salayan etkinliklerin hayata geçirilmesini öngörüyor.

Ana Sayfaya Git