Trafik adabı ders programı güncellendi

Milli Eğitim Bakanlığınca sürücü kurslarında okutulan trafik adabı dersinin öğretim programı yenilendi.

Haberler 17.08.2018 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) özel motorlu tatlar sürücü kurslarnda okutulan trafik adab dersinin öretim program zenginletirildi. Müfredata eklenen trafikte dezavantajl ve engelli insanlara kar davranlar, trafikte iletiim, trafikte heyecan ve stres, trafik kültürü, trafik psikolojisi ile trafikte özdenetim konular, sürücü adaylarna videolarla öretilecek.

Bakanlk yetkililerinden edinilen bilgiye göre, MEB Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüünce, 2016 ylnda uygulamaya konulan ve özel motorlu tat sürücü kurslarnda okutulmaya balanan trafik adab dersinin öretim program yaplan eklemelerle yenilendi.

Programdaki sayg, yardmlama, tolerans, sabr, sorumluluk, dierkamlk ve feragat, öfke kontrolü, empati, konuma üslubu ve trafikte hak ihlalleri konular yeniden hazrlanrken, müfredata trafikte dezavantajl ve engelli insanlara kar davranlar, trafikte iletiim, trafikte heyecan ve stres, trafik kültürü, trafik psikolojisi ve trafikte öz denetim balkl yeni bölümler eklendi.

- Yeni müfredat kapsamnda 15 video hazrland

Güncellenen müfredat için stanbul Trafik Vakfnn sponsorluunda, trafik adab ve kurallar, sorumluluk, yardmlama, emniyet kemeri, dikkatsiz araç kullanma, öfke yönetimi, anlay, emaneti koruma, düünceli olmak, nezaket, hak ihlali, konuma üslubu, dierkamlk, empati ve ambulansa yol verme balkl 15 video hazrland.

Sürücü adaylarna, trafikte hogörülü olmann, sorumluluk duygusuyla hareket etmenin önemi gibi konular ve trafik kurallar videolarla öretilecek.

Gelecek günlerde, MEB Eitim Bilim Ana (EBA) yüklenecek videolar, 2017-2018 eitim ve öretim ylndan itibaren 9uncu snflarda uygulamaya konulan salk bilgisi ve trafik kültürü dersinde de gösterilecek.

- Kamu spotu olacak

Hazrlanan videolardan emniyet kemeri, yardmlama ve ambulansa yol verme balkl olanlar, kamu spotu olarak televizyonlarda da gösterilecek.

Böylece, karayollarndaki trafik younluunun artaca Kurban Bayramndan önce, sürücülerde trafik güvenlii konusunda farkndalk oluturulmas ve kazalarn önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git