Trafik kuralları aşılanıyor

Diyarbakır'da bir grup lise öğrencisi, "Trafik Canavarı Virüsüne Karşı Trafik Aşısı" adlı kampanya ile kreşlerde çocuklara trafik kurallarını anlatıyor.

Haberler 07.05.2017 - 12:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda lise örencilerinin yürüttüü kampanya kapsamnda krelerdeki çocuklara trafik kurallar konusunda eitim veriliyor.

Merkez Yeniehir ilçesindeki Diyarbakr Sosyal Bilimler Lisesinde bir grup örenci tarafndan milli eitim ve emniyet müdürlüklerinin katklaryla hayata geçirilen Trafik Canavar Virüsüne Kar Trafik As kampanyas sayesinde, özellikle kre çandaki çocuklara trafik kurallar anlatlyor.

Kreteki çocuklara polisler eliinde trafik kurallarn öreten örenciler, daha sonra Trafik tayfas sertifikas verdikleri çocuklar ödüllendiriyor.

Okulun tarih öretmeni Atilla Altnda, gerçekletirdikleri kampanyadan dolay örencileri ile gurur duyduunu söyledi.

Daha önceki yllarda bu tür etkinlikleri yapmaya çaltklarn ancak çalacak örenci bulamadklarn belirten Altnda, Trafik canavarn bir virüs olarak görüyorsak çocuklara küçük yata bu eitimi verelim. Trafik kazalarn önlemek amacyla bu tür çalmalar çok önemli. dedi.

Kampanyada, örencilerinin trafik polisleri ile eitimleri verdiini kaydeden Altnda, çocuklarn kafasnda trafik bilinci oluturmay amaçladklarn belirtti.

Bir çocuk bile arabaya bindiinde anne ve babasn trafik kurallarn yerine getirmedii zaman uyarrsa biz de amacmza ulam olacaz. diyen Altnda, Türkiyede bu tür kampanyalarn artmasnn trafik eitimi konusunda çok etkili olacan söyledi.

- Trafik kurallarn alyoruz

Lisenin 9. snf örencisi Devrim Aygün de bu eitimin özellikle kre çandaki çocuklar üzerinde etkili olacan düündüklerini, bu nedenle eitim çalmasn buradan balattklarn dile getirdi.

Projede çocuklara trafik kurallarn alyoruz. leride çocuklarn trafik canavar olmalarn engelleyeceiz. Hedef kitlemiz özellikle kre çandaki çocuklar. diyen Aygün, gelecek nesillere trafik kurallarn alamak istediklerini kaydetti.

Diyarbakrda böyle bir kampanya balattklar için çok mutlu olduklarn dile getiren Fatmanur Sancar ise 5 arkada ile yola çktklarn, kampanyaya trafik polislerinin destek verdiini ifade etti.

Trafik polislerine teekkür eden Sancar, Hedefimiz çocuklarda daha iyi bir trafik farkndal oluturmak. Aabeyleri ve ablalar olarak onlara trafii sevdirmek, trafik kurallarn öretmek ve alamaktr. diye konutu.

- Anne ve babalarn uyaryorlar

Lisenin 10. snf örencisi Seda Topuz da trafik canavarlarna kar trafik as yapmay istedikleri için kampanyay balattklarn belirterek, öyle konutu:

Gücümüz yettiince bütün okullara yaymaya çalacaz. Örencilere trafik levhalar hakknda bilgi veriyoruz. Emniyet kemerlerini takmalarn istiyoruz. çocuklar trafik kazalarna kar bilinçlendiriyoruz. Eitim verdiimiz çocuklar anne ve babalarna emniyet kemeri takmalar ve hz yapmamalar için uyarlarda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git