"Trafikte daha bilinçli nesiller yetişecek"

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu arasında, okul öncesi ile ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla protokol imzalandı.

Haberler 10.12.2016 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEB Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürü amlolu:

- Protokol ile okul öncesi ve ilkokul çandaki çocuklarmza kazandracamz trafik bilinci ve trafik adab sayesinde gelecek nesillerimizi bir trafik kültürü etrafnda ekillendirmeyi amaçlyoruz

Milli Eitim Bakanl (MEB) ile Sürücü Eitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasnda okul öncesi ile ilkokul örencilerinde trafik bilinci oluturmak ve toplumsal farkndal arttrmak amacyla protokol imzaland.

MEBden yaplan açklamaya göre, imza protokolünde konuan Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürü Kemal amlolu, TÜSEKON ile yaplan i birlii ile çocuklarn etkili ve kalc örenmeye en açk olduklar dönemde onlara trafik bilincini alayarak gelecek nesillerle trafik sorununu en aza indirgemeyi planladklarn anlatt.

- Trafikte tek hata bütün dorular götürebilir

amlolu, trafik kazalarnn ülkenin en büyük sorunlarndan biri olduunu, bu konudaki eitim hizmetinden de MEBin sorumlu olduunu ifade etti.

Trafik kazalarnn en aza indirgenmesi, sürücü kurslarnda verilen teorik ve uygulamal direksiyon eitimlerinin kalitesini arttrmak için çalma yürüttüklerini aktaran amlolu, bu alanda çok ciddi admlar attklarn ve atmaya devam ettiklerini belirtti.

Direksiyon uygulama snavlarnda beceriye önem verdiklerinin ve sk kurallar getirdiklerinin altn çizen amlolu, çünkü biz, sürücü kurslarmz araclyla verdiimiz bu eitimlerde sürücü adaylarna, trafikte tek hatann bütün dorular götürebileceini alamaya çalyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

- çocuklar ebeveynlerinin hatalarn kontrol edecek

TÜSEKON ile yaplan i birliiyle anlaml bir çalmay daha balattklarn belirten amlolu, mzalanan protokol ile okul öncesi ve ilkokul çandaki çocuklarmza kazandracamz trafik bilinci ve trafik adab sayesinde gelecek nesillerimizi bir trafik kültürü etrafnda ekillendirmeyi amaçlyoruz. çocuklarmza küçük yata yerletireceimiz bu bilinç, ayn zamanda onlarn ebeveynlerinin hatalarn kontrol etmelerini ve yapacaklar uyarlarla onlarn da dikkatini çekmelerini salayacak. ifadelerini kulland.

amlolu ve TÜSEKON Genel Bakan smail Ylmaz tarafndan imzalanan protokol gereince, trafik adabna ilikin paylamlarn yan sra trafik iaret ile levhalar, örenci servislerine binme ve inme, kardan karya geçme, emniyet kemeri takma, yaya yolu kullanma ve hz kurallarna ilikin olarak örencilere eitimler verilecek. çocuklarn edindikleri bilgileri, aile bireyleriyle de paylamas vurgulanacak.

çocuklara uygun içerik ve görsellerle de desteklenecek eitimlere, 1 Ocak 2017 itibaryla balanmas planlanyor.

Ana Sayfaya Git