Trafikte eğitim!

Diyarbakır’ın Çermik İlçe Kaymakamı Nazlı Demir öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan çocuklar için trafik eğitim projesi hayata geçirildi.

Haberler 25.02.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Projenin hayata geçirilmesi amacyla Muharrem Akklç lkokulunda etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlie lçe Kaymakam Nazl Demir, Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu, lçe Jandarma Garnizon Komutan Yüzba Ahmet Seyhun, lçe Emniyet Amir Vekili Komiser Mehmet Karademir, lçe Milli Eitim Müdürü Murat Bozdoan ve kurum amirleri katld.

TRAFK ETM

Burada konuan Kaymakam Demir, Türkiyede trafik kazalarnn, her yl binlerce insann hayatn kaybetmesi, on binlerce insann yaralanmas ve milyonlarca lira maddi hasar oluturarak i gücü ve enerji kaybna neden olduunu söyledi. Kaymakam Demir, Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarnn yüzde 95inin insan hatasndan kaynakland görülmektedir. Türkiyede trafik kazalarnda hayatn kaybeden her 100 yayadan 26s çocuktur. Bu durumun en önemli sebebi ise ülkemizde verilen trafik eitiminin yetersizliidir. Bu nedenle trafik kurallarna duyarl ve bu kurallarn uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetitirmek amacyla çermik Kaymakaml, çermik Belediyesi, lçe Milli Eitim Müdürlüü, lçe Jandarma Komutanl ve lçe Emniyet Amirlii ibirliiyle çocuklar için trafik eitimi projesi hazrlanarak uygulanmaya baland. Projemiz okul öncesi ve ilkokul 1,2,3. snflar kapsamaktadr. Proje kapsamnda hazrlanan kitaplar örencilere datlarak, lçe Jandarma Komutanlmz ve lçe Emniyet Amirliimiz tarafndan 61 okulumuzda 5 bin 238 örenciye trafik eitimleri verilmeye baland dedi.

ÖRENCLERE ETM

lçe Milli Eitim Müdürü Murat Bozdoan, Türkiyede trafik kazalarnda hayatn kaybeden her 100 kiiden 26snn çocuk olduunu söyledi. lçe Jandarma Komutanl ve lçe Emniyet Amirlii personeli tarafndan örencilere trafik iaret ve levhalar, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanm, güvenli bisiklet kullanm, yaya güvenlilii, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, kardan karya geçme, güvenli oyun alanlar gibi konularda bilgiler verildi.

Ana Sayfaya Git