Trafikte önce yaya

'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganı kapsamında Yaya Öncelikli Trafik yılı sebebiyle Şehmus Sultan Tatlıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sürücülere trafikte önceliğin yayada olduğunu yaptıkları etkinlikle gösterdi.

Haberler 30.05.2019 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan Öncelik Hayatn, Öncelik Yayann slogan ile 2019 yl Yaya Öncelikli Trafik yl ilan edilmiti.

TRAFKTE ÖNCE YAYA

Yaplan ilann ardndan ülke genelinde farkl etkinlikler yaplrken, Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde bulunan ehmus Sultan Tatlc Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencileri de Öncelik Hayatn Öncelik Yayann sloganna düzenledikleri etkinlikle dikkat çekti.

Okulun bulunduu Diclekent Bulvarnda etkinlik düzenleyen örenciler, ellerinde pankartlarla yolu trafie kapatp, Yaya yol ver sloganlar att. Trafik polisleri nezaretinde yaplan etkinliin sonunda konuan 11. snf örencisi Vesile Krboa, Trafik denilince aklmza tatlar gelir. Oysa, trafik sadece tatlardan ibaret deildir. nsanlar trafii oluturan olgular içindedir. Türkiyede kazalarn getirdii ölümler ve sayabileceimiz birçok maddi ve manevi etkenler de bulunmaktadr. çünkü kazalar araçlar deil, insanlar yapar. Hz felakettir, sayg ise cesarettir. Kurallara saygl davranmak korkaklk deil, aksine yaamak için içimizde var olan cesarettir. Bir anlk dikkatsizlik, ömür boyu pimanlk getirir dedi.

ÖRENCLERN çABASI

ehmus Sultan Tatlc Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Cengiz ise örencilerin yapt etkinlik hakknda bilgi verdi. Cengiz, Bugünkü etkinliimiz, yaya öncelikli 2019 yl trafik yl olarak çileri Bakanlnca ilan edilmiti. Bizlerde buna dikkat çekmek amacyla okumuzun örencileri tarafndan etkinlik düzenlendi. Tüm Türkiyede ve özellikle bizim okulun önündeki yaya geçitlerinde, trafik ak çokta yayalara dikkat etmemekte ve kazalar olmaktadr. Örencilerimiz ile beraber buna dikkat çekmek amacyla bir etkinlik düzenledik diye konutu.

Ana Sayfaya Git