Traktörde mutluluk tiyatrosu!

Van'ın Gürpınar Belediyesince oluşturulan mobil tiyatro ekibi, kırsal mahalleleri dolaşarak, sahne olarak kullandıkları traktör römorkunda çocukları tiyatroyla buluşturuyor.

Haberler 16.09.2019 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Gürpnar Belediyesi tarafndan oluturulan mobil tiyatro ekibi, krsal mahalleri dolaarak, sahne olarak kullandklar traktör römorkunda gösteri sunarak çocuklarn yüzünü güldürüyor.

lçenin krsal mahallelerinde yaayan çocuklara yönelik çalma balatan belediyenin kültür ve sosyal iler müdürlüü, çocuklar elendirmek ve tiyatroyla buluturmak için ekip kurdu.

Traktör römorkunu gösteri sahnesi olarak kullanan mobil ekip, köy meydanlarnda sergiledikleri oyunlarla çocuklar tiyatroyla buluturuyor.

- çocuklarn gönüllerine dokunuyoruz

Gürpnar Belediye Bakan Hayrullah Tan, AA muhabirine yapt açklamada, gönül belediyecilii kapsamnda hayatn her alannda projeler gelitirerek, vatandalara hizmet etmeye çaltklarn söyledi.

lçenin krsal mahallelerinde yaayan çocuklar sanat ve kültürel etkinliklerle buluturduklarn anlatan Tan, öyle konutu:

Bu projeyle tiyatroyu krsal mahallelerde yaayan çocuklarnn ayana kadar götürüyoruz. Program dahilinde ilçemizin 79 mahallesine de tiyatro etkinliimizi götürmeyi hedefliyoruz. Her ey çocuklarmzn gülen yüzü ve mutluluu için. Bu anlamda ekiplerimiz durmadan özellikle krsal mahallelerde bulunan çocuklar tiyatroyla buluturuyor. çocuklarn gönüllerine dokunuyoruz.

- çocuklarn mutluluuna ortak oluyoruz

Tiyatro eitmeni Ümit Doal da tiyatro etkinliiyle çocuklarn dünyasna dokunduklarn dile getirdi.

Krsal mahallelerde yaayan tüm çocuklara ulamaya çaltklarn ifade eden Doal, Yaratc drama, milli skeç ve masallarmzla çocuklara sanat, kültürü ve tiyatroyu sevdirmeye çalyoruz. Bildikleri masallar oyunlatrarak onlara sunuyoruz. çok eleniyorlar. Onlar elendikçe biz gülüyoruz. Bu kapsamda etkinliimiz çok verimli geçiyor. dedi.

Belediyenin dezavantajl kesimler için tüm projelere destek verdiini anlatan Doal, unlar kaydetti:

Belediye bakanmz projeyi büyük bir memnuniyetle karlad. Gönül belediyeciliinin ilçenin her köesinde yaylmas için gerekli destei verdi. Elimizden gelen gayreti göstererek daha önce hiç tiyatroyla bulumam çocuklarn mutluluuna ortak oluyoruz.

çocuklardan Merve Balkç da tiyatro ekibi sayesinde çok elendiklerini belirterek, bu etkinliklerin devam etmesini istedi.

Bölmeçal Mahalle Muhtar Abdülaziz Balkç ise böyle bir çalmadan dolay belediyeye teekkür ederek, Belediye tiyatro ekibi römorkta elenceli bir gösteri düzenledi. çocuklarmz ilk defa Nasrettin Hoca ve palyaço gördü. Norduz Dalarnn eteinde çocuklarmzn böyle bir etkinlikle doyasya elenmeleri bizleri memnun etti. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git