TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması Sonuçları

Lise öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK tarafından bu yıl 51’incisi düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması sonuçlandı.

Haberler 15.07.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜBTAK Bilim nsan Destek Programlar Bakanlnca biyoloji, corafya, deerler eitimi, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih, teknolojik tasarm, Türk dili ve edebiyat ile yazlm alanlarnda Lise Örencileri Aratrma Projeleri Yarmas finalinde Van bölgesi finalistleri 1 alanda birincilik, 3 alanda üçüncülük ve 2 alanda tevik ödülü ald.

SONUçLAR AçIKLANDI

Yarmaya 49 ilde bulunan 172 farkl okuldan toplam 369 proje sahibi örenci katlrken, final yarmasna katlan 216 projeden 11i birincilik, 22si ikincilik, 36s üçüncülük ve 36s tevik olmak üzere toplam 105 projenin sahibi örenci ödül kazanmtr. Final yarmasna katlan 369 örenciden 178i ödül ald. Lise örenimine devam etmekte olan örencileri temel, sosyal ve uygulamal bilim alanlarnda çalmalar yapmaya tevik etmek, çalmalarn yönlendirmek ve bilimsel gelimelerine katkda bulunmak amacyla TÜBTAK Bilim nsan Destek Programlar Bakanlnca gerçekletirilen yarmaya bu yl 3 bin 4 farkl okuldan 12 bin 697 kz ve 10 bin 831 erkek olmak üzere 23 bin 528 örencinin hazrlad 15 bin 273 proje bavurusu yapld.

BACURAN LLER ARASINDA

Yarma bavurularnn Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, stanbul Asya, stanbul Avrupa, zmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde ön deerlendirmesi yaplm, deerlendirmeyi geçen bin 200 projenin sahibi örenciler, 9-12 Mart 2020 tarihleri arasnda bölge yarmalarna katlmt. Bölge sergilerinde finalist olarak belirlenen 216 proje, 6-8 Temmuz 2020 tarihleri arasnda yüz yüze ve çevrimiçi olarak final deerlendirmesine alnmt. Deerlendirme sonucunda Van bölgesi finalistleri sosyoloji alannda birincilik, matematik alannda 2 üçüncülük, deerler eitimi alannda 1 üçüncülük ve deerler eitimi ve yazlm alanlarnda da tevik ödülü ald.

TÜBTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati çavu, yarmann final sergisinin ve ödül töreninin ekim ay içerisinde yaplmasnn planlandn ifade ederek, Süreçte emei geçen Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Rektörlüüne, deerlendirme aamasnda katklarn ve desteklerini her zaman yanmzda hissettiimiz çok kymetli jüri üyelerimize, Milli Eitim Bakanlna bal il/ilçe/okul idarecilerine, danman öretmenlerimize, örencilerimizin ailelerine ve örencilerimizin her birisine ayr ayr teekkür eder, elde ettikleri baarlarn bir kez daha tebrik ederim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git