TÜBİTAK'tan doktora öğrencilerine maaş gibi burs

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, başarılı doktora öğrencilerine çifte burs imkanı sağlamak üzere, Yurtiçi Doktora Burs Programları çağrısı açtıklarını belirterek, "27 Temmuz'a kadar başvurulabilecek program kapsamında başarı şartlarını sağlayan doktora öğrencileri, aylık 4 bin 500 lira burs alabilecek." dedi.

Haberler 15.07.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mandal, TÜBTAKn Yurtiçi Doktora Burs Programlarna ilikin açklamalarda bulundu.

TÜBTAKn, Türkiyenin 2023 yl hedefleri dorultusunda, ülkede ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynan gelitirme süreçlerine katk salamaya devam ettiini ifade eden Mandal, bu kapsamda yeni ve yenilikçi bir uygulama daha balattklarn söyledi.

Mandal, kurum olarak bilimsel çalmalara destei en üst seviyeye getirmek için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayarak, bu çerçevede baarl doktora örencilerine çifte burs imkan salamak üzere Yurtiçi Doktora Burs Programlar çarsn açtklarn bildirdi.

Yurtiçi Doktora Burs Programlar çars artlar hakknda bilgi veren Mandal, Yükseköretim Kurulunun (YÖK) 100/2000 doktora bursunu veya dier kamu kurum ve kurulularnn burslarn alan doktora örencilerinin, baar ve performanslarna bal olarak bu imkanlardan yararlanabileceine dikkati çekti. Mandal, bursiyerlerde aranan artlar öyle sralad:

Yurtiçi Doktora Burs Programlar çarsndan yararlanacak doktora bursiyerlerimizin makalelerinin, uluslararas alan indekslerince taranan veya TÜBTAK Ulusal Akademik A ve Bilgi Merkezi (ULAKBM) TR Dizin kapsamnda yer alan dergilerde yaymlanm olmas gerekiyor. Bursiyerlerin, bilimsel toplantlarda sunulmu ve tam metni baslm sözlü bildirisi olup olmadna baklyor. Ayrca bursiyerlerin Yurtiçi Doktora Burs Programlar çarsna bavuru tarihinin son günü itibaryla en az 1 yl TÜBTAK Bilim nsan Destekleme Daire Bakanl (BDEB) veya Aratrma Destek Programlar Bakanl (ARDEB) bursiyeri olarak bir projede yer alm olmas art aranyor.

Aylk 4 bin 500 lira burs

Mandal, doktora bursiyerlerinin, söz konusu baar ölçütlerinden en az ikisini salamas durumunda, TÜBTAKtan da e zamanl burs almaya hak kazanacaklarn dile getirdi.

Yurtiçi Doktora Burs Programlar çarsna 27 Temmuza kadar bavurulabileceini belirten Mandal, program kapsamnda baar artlarn salayan doktora örencilerinin aylk 4 bin 500 lira burs alabileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git