TÜGVA'dan ücretsiz eğitim kursu

Türkiye Gençlik Vakfınca "Kendini Geliştir, Geleceğini Değiştir" sloganıyla gençlere yönelik 7 kategoride uzaktan eğitimler verilecek.

Haberler 21.02.2019 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Gençlik Vakf (TÜGVA) tarafndan gençlere yönelik insan kaynaklar uzmanl, oyun terapisi, bilgisayar programcl, eiticinin eitimi, aile danmanl, hasta kabul sekreterlii ve danmal ile temel iaret dili alanlarnda uzaktan kurslar verilecek.

TÜGVA Etimesgut Temsilcisi Suphi Murat Ta, Novarge Uzaktan Eitim Merkezi ile TÜGVA arasnda yaplan protokolle gençlere yönelik Milli Eitim Bakanl onayl sertifikal uzaktan eitim programnn düzenleneceini söyledi.

Kendini Gelitir, Geleceini Deitir sloganyla verilecek kurslar ile gençlerin kiisel geliimlerine fayda salamay amaçladklarn ifade eden Ta, kurslara youn talep olduunu ve 100ün üzerinde katlmcya sertifika verileceini ifade etti.

Ta, proje kapsamnda insan kaynaklar uzmanl, oyun terapisi, bilgisayar programcl, eiticinin eitimi, aile danmanl, hasta kabul sekreterlii ve danmal ile temel iaret dili alanlarnda olmak üzere 7 alanda kurslar verileceini kaydetti.

- Oyun terapisi ön planda

Oyun Terapisi Kursu ile ilgili de bilgi veren Ta, Özellikle annelere yönelik bir kurs. Dijital bir çada yayoruz. Dijital bir kafa yaps olduu için çocuklarn yetime tarz, eitimleri çok farkl. Onlarla konuacamz dil de deiti. Burada oyun terapisi ön plana çkyor. Oyun terapisi ile ailelerin çocuklar ile doru iletiim kurmasn salayacak eitime sahip olmasn istiyoruz. Bu dorultuda bu eitimde, örf ve adetlerden kopmadan geçmiin deerlerine sadk kalacak bir içerikle ilerleyeceiz. ifadelerini kulland.

Türkiyede iitme engelli saysnn 3,5 milyona yaklatn aktaran Ta, verilecek Temel aret Dili kursu ile herkesin iaret dilini temel düzeyde bilmesini istediklerini ve iitme engelliler ile iletiim kurulmas için bu kursu önemsediklerini anlatt.

TÜGVA olarak Etimesgutta Kitap Kraathanesi açtklarn belirten Ta, Sabah 09.00dan akam 20.00ye kadar gençlerin burada ücretsiz çay içebilecei ve derslerine çalabilecei ortam hazrladk. dedi.

Ana Sayfaya Git