Tur operatörleri köy okulunu restore etti

Diyarbakır ve Almanya’da faaliyet yürüten iki tur firması yetkilisi, Çınar ilçesine bağlı Ortaşar İlköğretim okulunu restore etti.

Haberler 03.10.2019 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ortaar köyünde düzenlenen teslim törenine çnar Kaymakam Selami Kaya, Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, TÜRSAB BTK Bakan Mehmet Akyl, Diyarbakr l Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, tur organizasyonu yetkilisi Emel Ak ve davetliler katld.

Açlta konuan Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, okulun restore edilmesinden dolay tur operatörlerine teekkür etti. Doç. Dr. Taçer, ki gurubumuzun öncülük ettii ve Almanyadan gelen turistlerimizin katklar ile okulumuzun tadilat ve restorasyon çalmas tamamlanmtr. Burada yaplan bu destein dier hayrseverlerimize örnek olmasn istiyoruz. Özellikle tevik ettiimiz desteklediimiz ve çoalmasn istediimiz bir davrantr. Diyarbakr eitim ortamnn bu tür gönüllü destekçilere çok ihtiyac bulunmaktadr. Devletimizin imkanlarnn yannda hayrsever katksnn bulunmas eitim öretimimize büyük destek olmaktadr. Diyarbakrda bu imkan sunabilecek hayrseverlerimizin bulunduunu biliyoruz. Onlarnda bu öncülüü görüp saylar artrmalarn diliyoruz dedi.

Bu çalma bizleri gururlandrd

TÜRSAB BTK Bakan Mehmet Akyl ise tur firmalarna yaptklar çalma nedeni ile teekkür etti. Akyl, Acentelerimizin yapm olduu bu baarl çalma bizleri gururlandrmtr. Bu tür çalmalarn örnek alnacana inanyorum. Bu davran Turizmcilerimizin eitim ve öretime ne kadar duyarl olduun göstergesidir. Bundan sonraki süreçte bizlerinde her türlü desteini alarak bu tür çalmalarnda süreceini inanyorum. Eitim ve öretime desteimiz her zaman sürecektir diye konutu.

çocuklarn mutluluu bizler için büyük mutluluktur

Okulun restorasyonunu gerçekletiren tur organizasyonu adna konuan Hakan Beksari ise Ortaar lköretim Okulunda eitim gören çocuklarn yüzlerindeki mutluluu görmenin kendileri için en büyük ödül olduunu söyledi. Beksari, Burada eitim gören çocuklarmz mutlu etmek bizleri için her eye bedeldir. çünkü bu çocuklarmz her eyin en iyisini hak ediyorlar. nallah bundan sonrada bu çalmalarmz sürdürmeye devam edeceiz eklinde konutu.

Konumalarn ardndan restorasyonda emei geçenlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git