Türbelere akın ettiler!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da hafta sonu gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrenciler, velileri ile birlikte Hz. Süleyman Camii ve sahabe türbelerine akın etti.

Haberler 15.06.2019 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonlarca örencinin ter dökecei YKS öncesi tüm hazrlklarn tamamlayan gençler, geri sayma balad. Örencilerin zorlu bir maratonla hazrland YKS, bu hafta sonu gerçekletirilecek. Belirli bir planlamayla tüm yl boyunca derslerini çalan örenciler, snava sayl saatler kala aileleri ile birlikte Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman Camii ve sahabe türbelerine akn etti. Örenciler, Yasin-i erif okuyarak snavlarnn iyi geçmesi için dua etti.

Snava girecek örencilerden Ali hsan Bedirhanolu, snava iyi hazrlandn ve elinden geleni yaptn söyledi. Geçen sene mezun olduunu ve istedii meslek için her eyi yaptklarn belirten Bedirhanolu, nallah Allah da bu emeklerimizin karln verir. nallah herkesin gönlüne göre verir. nallah hepimiz mutlu oluruz. Allah kimsenin emeklerini karlksz brakmasn, herkesin yardmcs olsun. Burada dua ettik. Elimizden geleni yaptk tevekkül için geldik dedi.

Bir yl çaltk, imdi de dua ediyoruz

Türbe ziyaretine gelip dua eden bir baka örenci Elif Orak ise bir yl boyunca çalp emek sarf ettiini ifade etti. Bugün buraya gelme sebebinin dua etmek olduunu aktaran Orak sözlerini öyle sürdürdü:

Snava çaltk, az bir süre kala gelip burada dua ettik. nallah hayrlsyla bu snav kazanmak istiyoruz. Bugün burada çoumuz örenciyiz zaten, büyüklerden çok örenciler burada. çünkü hafta sonu snava giriyoruz ve snav kazanmak istiyoruz. Hakkmzda hayrl deilse kazanmayalm, hakkmzda ne ise bütün örenciler için inallah herkes kazanr. Hepsine imdiden baarlar diliyorum. Okul öncesi öretmenlii okumak istiyorum.

Ana Sayfaya Git