TÜRGEV kız yurdu öğrencilerden el sanatları sergisi

TÜRGEV kız yurdu öğrencileri çeşitli el sanatlarının olduğu sergi düzenledi. Sergi katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Haberler 30.04.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopi ilçesinde TÜRGEV kz yurdunda resim, filografi ve el sanatlar sergisi düzenlendi. Halk Eitim Merkezince görevlendirilen eitmenler tarafndan açlan kurslar da eitim gören kz örenciler, okul okumann yan sra el sanatlar alannda da eitim görerek meslek ediniyorlar. TÜRGEV kz yurdu bahçesinde düzenlenen sergiye Silopi Kaymakam Sezer Ikta, TÜRGEV Yönetim Kurulu Bakan Dr. Fatmanur Altun, lçe Milli Eitim Müdürü Bülent Dayanan, lçe Halk Eitim Müdürü Osman Bilen, TÜGVA Silopi Tekilat Bakan Frat Haimolu ve örenci velileri katld.

EL SANATLARI SERGS

Yurt bahçesinde düzenlenen resim sergisini dolaan katlmclar daha sonra hizmet binas içerisindeki sergileri ziyaret etti. Burada açklama da buluna lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Sezer Ikta, Silopinin artk bu tür etkinlikler ile anlacan vurgulad. Ikta Okula devam etmenin yannda bo zamanlarnda hem kültürel anlam hem el sanatlar anlamnda zamanlarn deerlendirmek için bu ekilde verimli çalmalar yapmaktadrlar. nallah bundan sonra ilçemiz bu tür etkinliklerle daha çok gündeme gelecektir. Gerçekletirilirse, yönetim kurulu bakan ve genel sekreterin destei ile biz bu sergimizi örencilerimizin katlmyla da stanbul da açmak istiyoruz dedi.

Daha sonra açklama da bulunan TÜRGEV Yönetim Kurulu Bakan Dr. Fatmanur Altun amatör düzeyde olacak ürünlerin son derece profesyonel ürünler olduunu görmekten çok büyük keyif aldn belirterek, örencilerin zekalaryla öne çkt gibi el emekleriyle de öne çktn söyledi.

TÜRGEV olarak yaplan çalmalarn karlk bulduunu görmekten mutluluk duyduunu ifade eden Altun; Burada gördüünüz manzara ilerleyen yllarda da devam edecek. Bu çalmalar büyüyecek. Silopimiz çok daha hzl bir ekilde ilerleyecek. Burada sivil toplum olarak TÜRGEV olarak çalmalar yapyoruz. Bu çalmalarn çok ciddi bir ekilde burada karlk bulduunu görüyoruz diye konutu.

Sergiye katlan örenci velisi Azime Uslu kznn resim sergisin de kendi profilini çizdiini ve görünce çok mutlu olduunu söyledi. Etkinlik verilen ikramlarn ardndan son buldu.

Ana Sayfaya Git