TÜRGEV'den kız öğrencilerin eğitimine destek

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde Türkiye'de 33 ilde 11'i ortaöğretim, 52'si yükseköğretim yurdu olmak üzere toplam 63 yurduyla kızların eğitimine destek sağlıyor.

Haberler 05.09.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Gençlik ve Eitime Hizmet Vakf (TÜRGEV), 2018-2019 eitim ve öretim döneminde Türkiyede 33 ilde 11i ortaöretim, 52si yükseköretim yurdu olmak üzere toplam 63 yurduyla kzlarn eitimine destek salyor.

TÜRGEVden yaplan açklamaya göre, vakf, 6 yeni yurt açarak örenci kapasitesini 9 bin 234ten, 12 bin 921e çkard.

Yeni dönemde stanbul, Kocaeli ve Arda yeni yurtlar açarak ülke genelindeki hizmet an genileten TÜRGEV, yurtlarnda kalan örencileri atölye çalmalar, kulüp çalmalar, genel seminer programlar, mesleki platform çalmalar, TÜRGEV Akademi Aamal Ders Programlar ile bilimsel, fikirsel, ruhsal ve fiziksel anlamda destekliyor.

TÜRGEV, örencilerin ihtisas alanlarnda yetkinlik kazanmalarnn dnda sosyal, kültürel, müzikal, sportif alanlarda yeteneklerine uygun, kendilerine özel ilgi ve geliim alanlar oluturmalarna da imkan salyor. Vakf ayrca kendi bünyesindeki eitimlerin dnda örencilerin kariyer hedeflerine ulamas için de destek sunarak, kariyer merkezi çats altnda örencileri talep ve eitim alanlarna göre staj ve i bavurular için yönlendiriyor.

- Eitim programlar

Vakfn atölye çalmalar kapsamnda dil atölyelerinde; ngilizce, Osmanlca, Arapça, spanyolca eitimlerinin yan sra iaret dili eitimi, kültür-sanat atölyelerinde; resim, el nak, diki, senaryo yazm, satranç, hüsnühat, kaligrafi, diksiyon ve hzl okuma teknikleri eitimi, müzik atölyelerinde; ney, keman ve gitar eitimi, slam ilimleri atölyelerinde; siyer, fkh, akaid, tefsir ve Kuran eitimi imkanlar sunuluyor.

TÜRGEV, spor atölyelerinde verdii okçuluk, hapkido, voleybol, zumba, fitness, pilates ve step-aerobik eitimlerinin yan sra gezi ve fotorafçlk kulübü, sosyal çalmalar kulübü, akademik aratrmalar ve çalmalar kulübü ve hafzlk çalmalar ile yurtlarnda kalan örencilere, slami ilimler-sosyal bilimler alanlarnda Akademi Aamal Ders Programna da katlma hakk salyor.

Yurtlarda ise TV + uydu, 7/24 Wi-Fi, 7/24 scak su, kahvalt, akam yemei, 7/24 güvenlik, kiisel dolap, ortopedik yatak, mini buzdolab, komodin, çalma masas, kitaplk, banyo, kafeterya, spor salonu, çamarhane, konferans salonu, yemekhane, kütüphane, revir, etüt salonu, atölye odalar, bilgisayar odas, bahçe, valiz odas ve mescit yer alyor.

Yurt ücretleri 450 ile bin 750 lira arasnda deiiyor.

Ana Sayfaya Git