Turizmde eğitim çalıştayı

Türkiye ve Avrupa Birliği'nin (AB) birlikte finanse ettiği "Şanlıurfa'da tarih yeniden canlanıyor" projesi kapsamında Turizmde kalite için eğitim programı düzenlendi.

Haberler 10.08.2018 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Büyükehir Belediyesi, l Kültür ve Turizm Müdürlüü, Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü ve turizm çalanlarnn katld kalite denetçileri eitim çaltay gerçekletirildi.

Toplantya anlurfa Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Mehmet Emin Özçnar, Proje Takm Lideri Meri Mckeon, Eitim Uzmanlar Büyükehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri Zabta Departmanlar, l Kültür ve Turizm Müdürlüü, Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü yetkilileri katld.

Kalite standartlarnn ve denetim süreçlerinin anlatld çaltayda, turizm iletmelerinde kaliteye yönelik kapasitenin arttrlmas, müteri hizmetlerinde kalitenin yükseltilmesi konular görüüldü. anlurfa da tarih yeniden canlanyor Projesinin yürütecei bu pilot çalma, il genelinde öncelikle oteller, konuk evleri ve restoranlardan oluan 50 üzerindeki iletmeye ulamay hedeflemekte. Kalite program, özellikle turizmde kalite becerilerine ve müteri hizmetleri standartlarna odaklanmakta, ayn zamanda iletmenin çevresi ve sahip olduu fiziksel imkanlarn standartlarn ve hijyen gerekliliklerini de ele almakta.

anlurfa Büyükehir Belediyesi ve Karacada Kalknma ajansnn ibirlikleriyle yürütülen bu proje kapsamnda, 8-9 Austos 2018 tarihlerinde, il genelindeki oteller, konuk evleri ve restoranlardaki hizmet kalitesini deerlendirmek üzere yetkili denetçiler için iki günlük bir eitim çaltay düzenlenecek.

çaltayda anlurfa Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Mehmet Emin Özçnar konumasnda, ehrimizin deerlerini en güzel ekilde sunabilmek hizmet edebilmek için çalyoruz. Payda kurumlarmz ile ortak bir irket kurarak çalmalarmz ayn çat altnda gerçekletiriyoruz. Büyükehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi, Haliliye Belediyesi, Karaköprü Belediyesi, Halfeti Belediyesi yani Turizmi ilgilendiren bütün paydalar kurumlar bulunuyor. Bunun dnda ise meslek odalarnn bandaki ticaret odas ve Valiliimiz bulunmakta. Büyükehir Belediyemize ait Barutçu Hanmz da merkez haline getireceiz dedi.

Mavi Bayrak projesi hakknda da bilgi veren Özçnar Mavi Bayrak çalmamz olacak daha öncesinde Büyükehir olmadan önce anlurfamzn devam ettirdii bir proje daha sonra Eyyübiye Belediyemizin devam ettirdii çalma tabi uygulamalar bir araya getirilip Haliliye, Karaköprüve dier yerlerde iletmelerde bizim belirleyeceimiz artlar koullar neticesinde mavi bayrak verilecek. anlurfamza gelen misafirlerimiz gönül rahatl ile gidebilecek ve memnun olunan bir hizmetle karlam olacak. Bu bizim için çok önemli anlurfann yemek kültürünü korumak için uygulamada her hangi bir hakszlk söz konusu olmayacak. artlara uygun olan ve uygun hale getirilen yerlere mavi bayra vermi olacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git