Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu başvuruları başladı

TED Okullarının bulunduğu 40 il ve ilçede düzenlenecek olan Tam Eğitim Bursu Sınavı başvuruları 28 Ocak'a kadar devam ediyor.

Haberler 14.12.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Türk Eitim Derneinin baarl fakat maddi olanaklar yetersiz çocuklara verdii Tam Eitim Bursundan faydalanmak isteyenlere yönelik snav, 19 ubat 2022de düzenlenecek.

Dernekten yaplan açklamaya göre, TED Okullarnn bulunduu 40 il ve ilçede düzenlenecek olan Tam Eitim Bursu Snav için bavuru süreci balad.

28 Ocak tarihine kadar https://connected.ted.org.tr/schoolarships adresinden bavurularn yaplabilecei snavda baar gösteren maddi imkanlar kstl fakat akademik olarak baarl yaklak 200 örenci ortaokuldan balayarak Tam Eitim Bursu kapsamnda eitim alacak.

SINAV BAVURUSU

Snava bavuracak adaylarn, Türkiye Cumhuriyeti vatanda olmas, 2021-2022 öretim ylnda 4, 5 ve 8. snfa devam ediyor olmas, 2020-2021 öretim ylna ait yl sonu karnelerindeki baar ortalamalarnn 85 ve üzerinde olmas, ekonomik koullar itibaryla maddi destee ihtiyaç duymas gerekiyor.

Tam Eitim Bursu almaya hak kazanan örencilerin eitim ve servis ücretleri, yemek ve giyim giderleri, kitap-krtasiye harcamalar, cep harçlklar, Türk Eitim Derneinin yatl okullarnda okutuluyor olmas halinde pansiyon giderleri lise eitiminin sonuna kadar karlanacak.

Örenciler örenimlerinin üniversiteye kadar olan ksmn TED Okullarnda yatl ya da gündüzlü olarak sürdürebilecek. Tam Eitim Bursuyla TED Okullarndan mezun olan örencilerin baarl olduklar sürece üniversitede de burslar devam edecek.

Ana Sayfaya Git