Türk-Eğitim-Sen, LGS tercihleri için on-line danışma hizmeti verecek

Genel Başkan Talip Geylan "Kovid-19 sebebiyle bu kez çocuklarla yüz yüze görüşme imkanından mahrum kaldık. Çocuklarımızın sağlığı konusunda riske girmemek için on-line danışma bürosunu hizmete sunduk"

Haberler 21.07.2020 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Eitim-Sen, Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda düzenlenen merkezi snava giren örenciler için Online Tercih Danma Bürosu kurdu.

Türk Eitim-Sen Genel Merkezi içinde oluturulan büroya ilikin AA muhabirinin sorularn yantlayan Türk Eitim-Sen Genel Bakan Talip Geylan, her Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) ve LGS snav sonrasnda örencilere rehberlik hizmeti verdiklerini belirtti.

Geylan, Kovid-19 sebebiyle bu kez çocuklarla yüz yüze görüme imkanndan mahrum kaldk. çocuklarmzn sal konusunda riske girmemek için on-line danma bürosunu hizmete sunduk. dedi.

ON-LNE DANIMANLIK

On-line danmanlk hizmeti almak isteyen örencilere, bavurularnn ardndan on-line görüme için randevu ve ifre verildiini, bu ifrelerle Zoom uygulamas üzerinden uzman rehberlerin örencilerle görüebildiini anlatan Geylan, örencilerin profesyonel destek almasn önemsediklerine de dikkati çekti.

Tercih sürecinde esas olann örencinin yetenek ve hedefleri olduunu belirten Geylan, ailelere, çocuklarnn bu dorultuda tercih yapmalarna imkan salamas ve popülizm peinde komamas tavsiyesinde bulundu.

LGSye giren örenciler, Türk Eitim-Senin on-line tercih danma bürosundan 20-22 Temmuz tarihlerinde 11.00-17.00 tarihlerinde ücretsiz faydalanabilecek.

Ana Sayfaya Git