Türk Eğitim-Sen LGS ve YKS tarihlerinin ertelenmesini talep etti

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde öğrencilerin yaşadığı öğrenme kayıplarının yüz yüze eğitim sürecinde telafi edilebilmesi için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YGS) tarihlerinin ertelenmesini istedi.

Haberler 04.02.2021 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Eitim-Sen Genel Bakan Talip Geylan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sürecinde örencilerin yaad örenme kayplarnn yüz yüze eitim sürecinde telafi edilebilmesi için Liselere Geçi Sistemi (LGS) ve Yükseköretim Kurumlar Snav (YGS) tarihlerinin ertelenmesini istedi.

Geylan, yazl açklamasnda, LGSnin 6 Haziran ve YKSnin 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yaplacan hatrlatt.

ERTELEME TALEB

Lise ve üniversite yerletirme snavlarna hazrlanan 8. ve 12. snf örencilerinin 1 Martta yüz yüze eitime balayacan belirten Geylan, unlar kaydetti:

Örencilerimizin aylardr maruz kaldklar örenme kayplarnn telafi edilmesi için imkanmz olacak. Örencilerimizin bu imkandan azami derecede faydalanabilmesi için MEBe çarda bulunuyor ve 2021-2022 eitim öretim yl takvimini aksatmayacak ekilde snavlarn olabildiince geç tarihte yaplmasn salamasn bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git