Türk Eğitim-Sen'den LGS öğrencilerine "Online Tercih Danışma Bürosu" hizmeti

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava giren öğrencilere tercihlerinde yol göstermek amacıyla "Online Tercih Danışma Bürosu" kuracak.

Haberler 11.07.2020 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sendikadan yaplan yazl açklamaya göre, alannda uzman eitimcilerin rehberlik hizmetinde bulunaca tercih danma bürosunda, örencilere telekonferansla hizmet verilecek.

LGS snavna giren örenciler, Türk Eitim-Senin tercih danma bürosundan, 20-22 Temmuz tarihlerinde 11.00-17.00 saatleri arasnda ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Örenciler 17 Temmuz mesai bitimine kadar Türk Eitim-Sen Genel Merkezini arayarak zoom programna balanmak için randevu alabilecek.

Örenciler, sendikann verecei ifre ve ID numaras ile sisteme balanarak tercihleri konusunda merak ettikleri sorularn cevabn alacak.

Online Tercih Danma Bürosu

Açklamada görülerine yer verilen Türk Eitim-Sen Genel Bakan Talip Geylan, salgn sürecinde eitime zorunlu olarak ara verildiini, bu dönemin özellikle LGS ve YKSye hazrlanan örencileri olumsuz yönde etkilediini ifade etti.

LGS snavna giren örencilerin tercihlerini dikkatli ve doru ekilde yapmalarnn önem tadn kaydeden Geylan, unlar kaydetti:

çünkü tercihlerde yaplacak en küçük bir hata, örencilerin ortaöretim hayatn dorudan etkileyecektir. Bu nedenle örenciler tercihlerini deneyimli öretmenler eliinde yapmaldr. Ücretsiz rehberlik hizmeti veren büromuzdan herkes yararlanabilecektir. Bu yl danmanlk hizmetimizi çocuklarmzn saln riske etmemek için yüz yüze olarak deil, dijital ortamda vereceiz. LGS Tercih Bürosundan yararlanmak isteyenler 0 312 424 09 60/1749-1750 nolu telefondan randevu alabilir.

Ana Sayfaya Git