Türk Kızılayı çocuklar için çadır üretecek

Afetzedelerin güvenliği ve rahatını sağlamak için çadır üreten Türk Kızılayınca, çocuklar için de çadır tasarlandı.

Haberler 24.01.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afetzedelerin güvenlii ve rahatn salamak için çadr üreten Türk Kzlaynca, çocuklar için de çadr tasarland. çocuklarn oyun oynayabilmeleri için dizayn edilen pembe ve mavi renkteki çadrlar, 3-6 ya aras çocuklara hitap edecek, okul öncesi eitim kurumlarnda da kullanlabilecek.

Türk Kzlay Yerleim Sistemleri Üretim letmesi Koordinatörü Mehmet Eyyup Alper, yaklak bir yldr çocuklarn oynayabilecekleri çadr üretimi üzerinde çaltklarn söyledi.

Alper, gerekli bütün salk artlar ve standartlar tespit ederek en uygun ürünü çkarabilmek adna ciddi bir çalma yaptklarn ifade ederek, çocuk çadr üretiminde son aamaya gelmi durumdayz. Kutu ve dizayn tamamland, testlere gidecek. Salkla ilgili bütün standartlarnn tespiti salandktan sonra kullanclarn beenisine sunacaz. dedi.

çocuk çadrlarnn satnn, geliri tamamen Kzlayn hizmetlerinde kullanlmak üzere oluturulan resmi e-ticaret portal www.kizilay.magaza.org.tr üzerinden yaplmasnn planlandn anlatan Alper, hem Kzlaya katk salamak hem de çocuklarda Kzlay bilincini oluturabilmek adna bu çalmay yaptklarn dile getirdi.

- çadrlar evlerde kullanlabilecek

çocuklar için tasarlanan çadrlarn ilk etapta kz ve erkekler için pembe ve mavi renklerde üretilecei bilgisini veren Alper, unlar kaydetti:

Kzlar için hazrladmz pembe model u an hazr. Erkek çocuklar için de mavi tasarmmz var. Bunlar ilk etapta, boya ve kuma kalitesi itibaryla, içinde iskelet aksam ve çocuklarn güvenliini tespit edebilmek için standartlarn görebilmek maksadyla ürettiimiz bir çadr. Ayn özelliklerde farkl desenlerle üretilmesi mümkün olacak. 3-6 ya aral çocuklar için gayet güzel bir oyuncak olacan düünüyoruz. Evlerde rahatlkla kullanlabilecek ölçülerde üretilmitir.

Ayn zamanda okul öncesi eitim kurumlarnda çocuklarda, Kzlayclk bilincini artrmak için kullanlabilecek bir ürün olacak. Piyasaya sürmü deiliz, testlerinin bitmesini bekliyoruz. Kzlay olarak ciddi bir misyon üstlendiimiz için hemen bunu satyoruz deme ansmz yok. Bütün standartlar ve çocuklarn güvenliini salayan bir ürün olmas için özellikle dikkat gösteriyoruz.

Ana Sayfaya Git