Türk Telekom, Diyarbakır’da az gören çocuklara Günışığı eğitimi verdi

Az görenlere umut ışığı olan Türk Telekom Günışığı Projesi, görme engelli çocuklar için bu defa Diyarbakır’daydı. Proje kapsamında, Diyarbakır’da yüzde 1 ile 10 arasında görme kalıntısına sahip 42 öğrenciye az gören eğitimi verildi.

Haberler 14.11.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin lider bilgi ve iletiim teknolojileri irketi Türk Telekom, herkes için eriilebilir iletiim prensibi dorultusunda EY-DER (Engelsiz Yaama Dernei) ile birlikte hayata geçirdii Gün Projesini bu defa Diyarbakrdaki görme engelli çocuklara götürdü.

Diyarbakrda gerçekletirilen deerlendirmeler sonucunda Gün eitimlerine uygun, yüzde 1 ile 10 arasnda görme kalntsna sahip 42 görme engelli çocuk tespit edildi. Gün projesine katlan 42 az gören çocua, erken müdahale eitimi verildi ve çocuklarn, var olan k alglarn kullanarak alfabeyi örenme, nesneleri alglamalarna yönelik çeitli çalmalar gerçekletirildi. Eitimler, Diyarbakr Ali hsan Arslan Görme Engelliler Okulunda gerçekletirildi.

GÖRME ENGELL ÖERNCLER

Görme engelli örencilere ihtiyaçlar ve bireysel özellikleri dorultusunda eitim plan hazrlanarak, görme rehabilitasyon uygulamalar yapld. Ailelere ayrca çocuklarnn motivasyonlarn nasl yükseltecei, ilevsel görme becerilerini nasl kullanacaklar konusunda eitimler verildi. Okul idaresi ve öretmenler de Gün Projesi kapsamnda Az Gören Eitimi ve rehabilitasyonu konusunda bilgilendirildi.

Türk Telekom, Gün Projesi ile az gören çocuklara görmeyi öretiyor

Türk Telekomun sosyal sorumluluk projesi olan Gün Projesi kapsamnda yüzde 1 ila 10 orannda görme kalntsna sahip olan çocuklara erken müdahale eitimiyle; var olan k alglarn kullanarak nesneleri alglamalar ve alfabe ile okumalar öretiliyor. çocuklar, Gün Projesinde aldklar eitimler sonucunda gören yatlar ile eit eitim alma yetkinliine de eriiyor. Proje kapsamnda erken müdahale eitimi alan çocuklar; eitimlerini tamamladktan sonra paten kayabilecek, bisiklete binebilecek, toplu tama araçlarn kimseye ihtiyaç duymadan kullanabilecek ve resim yapabilecek seviyeye geliyor. çocuklar, snflarnda yaplan ortam düzenlemeleriyle dier arkadalaryla ayn sralar paylaarak eitimlerini eit artlarda onlarla birlikte sürdürebiliyorlar.

Ana Sayfaya Git