Türkçe öğreniyorlar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, buradaki yaşama uyum sağlayabilmek için Türkçe öğreniyor

Haberler 06.11.2016 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkelerindeki iç savatan kaçarak Türkiyeye snan Suriyeliler, Adyamanda kent yaamna uyum salayabilmeleri için Türkçe öreniyor.

Suriye Yenilik Eitim ve Kültür Dernei Bakan Amer Almar, dernek olarak kentte iki yldr faaliyet gösterdiklerini ve çeitli kurs merkezleri açtklarn ifade eden Almar, Suriyelilere eitim vermeye çalyoruz. Eitim kutsaldr. Halk Eitim Merkezinin de desteini alarak 100 çocuk olmak üzere 160 Suriyeliye Türkçe dersi veriyoruz. dedi.

Sosyal uyum çerçevesinde Suriyelilerin ehre uyum salamas için Türkçe eitime önem verdiklerini dile getiren Almar, u deerlendirmede bulundu:

Suriyelilerin Türkiye ile uyum sorununu gidermek için bu eitimler önemlidir. 16 ile 60 ya Suriyeliye ayn sralarda oturup Türkçe eitim alyorlar. Suriyeli birçok eitimci mühendis avukat derneimizde Türkçe öreniyorlar. Suriyeliler açsndan Türkçe çok önemli. Derneimizde 5 öretmen bulunuyor. Bunlar 4ü Türk öretmenlerden oluuyor. Temennimiz iç savan bir an önce bitmesi, bu insanlarn kendi memleketlerine dönüp yaamlarn orada idame ettirmesidir.

51 YAINDAK SURYEL RASIN TÜRKçE ÖRENME AZM

Suriyenin Halep kentinde iç savatan kaçarak 3 yl önce Adyamana geldiini söyleyen Ahmet Ras (51), Türkiyeyi çok sevdiini anlatarak, Yam ilerlemesine ramen Türkçe örenmek istiyorum. ki hafta önce dernee gelip Türkçe örenmeye baladm. Türk kardelerimizle uyum içerisinde olabilmek için Türkçe örenmek gerekiyor. nallah en ksa zamanda Türkçe öreneceim. dedi.

Türkiyeye minnettar olduunu ifade eden Ras, Türk hükümetine desteklerinden ötürü teekkür etti.

Ras, 6 çocuu olduunu belirterek, Ailemle birlikte Adyamanda yayorum. çok ükür bir skntmz yok. Türkçeyi de örendiim taktirde hiçbir skntm kalmayacak. Türk halkndan Allah raz olsun. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git