Türkçe Yeterlik Sınavı 28 Temmuz'da yapılacak

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, Türkçe'yi yabancı ya da ikinci dil olarak öğrenen bireylerin okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini ölçmek amacıyla düzenlenen Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) 28 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Haberler 19.07.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YEEden yaplan yazl açklamaya göre, snava bavurular sona erdi. 28 Temmuz Cumartesi günü 32 farkl noktada e zamanl düzenlenecek bu yln son snav için 576 aday bavuruda bulundu.

TYS sonucunda Türkçe Yeterlik Belgesine sahip olanlar, Türkiyede herhangi bir üniversitede eitim alma hakk kazandklarnda Türkçe hazrlk snf okumaktan muaf tutuluyor.

Türkçe Yeterlik Belgesi, örenciler kadar Türkiyede ya da kendi ülkelerinde uluslararas faaliyet gösteren irketlerde çalmak isteyen bireylere, Türkçe tercümanlk yapmak isteyenlere ya da yurt dnda Türkçe öretmek isteyen öretmen adaylarna da i bavurularnda büyük avantaj salyor.

YEE tarafndan 28 Temmuzda üç oturumda gerçekletirilecek snavn birinci oturumunda okuma ve dinleme becerileri, ikinci oturumunda yazma, üçüncü oturumunda ise konuma becerileri ölçülecek. Türkçe dil yeterliini belgelendirmek isteyen adaylarn katld snavda baarl olan adaylara, puanlarna göre B2, C1, C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi verilecek.

Ylda üç kez uygulanan TYSnin ilk iki snav ocak ve mays aylarnda gerçekletirildi. Snavla ilgili detayl bilgiler tys.yee.org.tr adresinde yer alyor.

2013ten bu yana uygulanyor

YEEnin Avrupa Dilleri Öretimi Ortak çerçeve Metninde belirlenen yeterlik tanmlar dorultusunda gelitirdii TYS, 2013ten bu yana uygulanyor.

Türkiyede ve Yunus Emre Enstitülerinin bulunduu tüm ülkelerde e zamanl gerçekletirilen TYS, yabanc örencilerin hem Türkiyeye ilgisini artryor hem de i ve eitim bavurularnn kabulünü kolaylatrmas ve daha salam bir düzlemde deerlendirilmeleri açsndan büyük önem arz ediyor.

Ana Sayfaya Git