Türkiye 3'üncüsü oldu

Halk Oyunları Minikler Türkiye Şampiyonasında, Diyarbakır Halay Gençlik Kulübü, Türkiye üçüncüsü oldu.

Haberler 06.06.2017 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mulada düzenlenen Halk Oyunlar Minikler Türkiye ampiyonasnn geleneksel düzenlemesiz dal kategorisinde, Diyarbakr Halay Gençlik Spor Kulübü de 88.85 puanla üçüncü oldu.

Mentee Spor Salonunda gerçekletirilen ampiyonaya, Ankara, Antalya, Bingöl, Bursa, Diyarbakr, Erzurum, Gaziantep, zmir, Kayseri, Mersin, Samsun, Tekirda, Trabzon ve Van ekipleri katld. 14 ilin temsilcisinin sahne performanslarnn ardndan ampiyonaya katlan her il temsilcisine katlm madalyas ve çeitli hediyeler verildi.

DERECE ALANLAR

Geleneksel düzenlemesiz dal kategorisinde Trabzon Beikdüzü Spor Kulübü 89.79 puanla birincilii elde etti. zmir çnar Kültür Gençlik Spor Kulübü 89.42 puanla ikinci, Diyarbakr Halay Gençlik Spor Kulübü de 88.85 puanla üçüncü oldu.

ampiyonada dereceye girenlerin kupa ve madalyalarn Mula Vali Yardmcs Fethi Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Serkan Öçalmaz ve Türkiye Halk Oyunlar Federasyonu Bakan Hayri Gürhan Ozanolu ile Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Bakan Ali nan verdi.

ampiyonann dün yaplan geleneksel düzenlemeli dal kategorisinde ise Bodrum Akademi Karya ve Karya Kr çiçekleri Spor Kulübü, Türkiye ampiyonu olmutu.

Ana Sayfaya Git