Türkiye "köy orkestrasına" sahip çıktı

Muş'un Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren köy okulundaki yetenekli öğrencilerden oluşturulan ve Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'ne davet edilen 40 kişilik orkestraya tüm Türkiye sahip çıktı.

Haberler 02.05.2017 - 07:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye bal Hamurpet Ortaokuluna 3 yl önce atanan zmirli Müzik Öretmeni Asl Tanrkulunun hayrseverlerden temin ettii enstrümanlarla kurduu orkestra, Sansev stanbul Uluslararas çoksesli Korolar Festivaline davet edildi.

Orkestraki örencilerin maddi imkanszlklar nedeniyle festivale katlamayacaklarnn gündeme gelmesinin ardndan tüm Türkiyeden örencilere destek mesajlar geldi.

Müzik Öretmeni Tanrkulu ile irtibata geçen birçok hayrsever vatanda, siyasetçi, dernek, sanatç ve belediye bakan, örencilerin festivale katlmas için gereken destei vermeye hazr olduklarn iletti.

- Varto Belediyesi tüm masraflar üstlendi

Türkiyenin her yerinden destek mesajlarnn gönderildii orkestraya, Varto Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mehmet Nuri çetin de sahip çkt.

çetin, AA muhabirine yapt açklamada, orkestrann mali skntlarnn gündeme gelmesinin ardndan birçok kesimin yardm etmek istediini, kendilerinin Bu yardm bizim hakkmz diyerek, orkestrann tüm masraflarn üstlenmeye karar verdiklerini söyledi.

çetin, Baarl hocamzn ve örencilerinin çok güzel bir çalmalar olmu. Neredeyse profesyonel koroya dönümüler. Varto Belediyesi olarak 40 örencimizi Sansev stanbul Uluslararas çoksesli Korolar Festivaline oradan da çanakkale gezisine gönderiyoruz. Belediye olarak örencilerimizin tüm masraflarn üstleniyoruz. Ayrca orkestray Varto Belediyesi bünyesine alacaz. dedi.

- Telefonlarm hiç susmad

Müzik öretmeni Asl Tanrkulu da orkestrayla ilgili haberlerin ardndan Türkiyenin her yerinden tebrik telefonlar aldn söyledi.

Telefonlarnn hiç susmadn, hayrsever vatandalarn, derneklerin, siyasetçilerin, i adamlarnn, belediye bakanlarnn kendisini arayarak her türlü destei vermeye hazr olduklarn söylediklerini anlatan Tanrkulu, Artk telefonlara yetiemiyorum. Gazete ve televizyon programlarndan da arayanlar oldu. Bu ilgiden dolay herkese çok teekkür ederim. Böyle bir ilgi beklemiyordum, çok duygulandm. dedi.

Örencilerine verilen destekle, bu ülkede duyarl insanlarn çounlukta olduunu bir kez daha gördüünü dile getiren Tanrkulu, dounun ücra bir köesinde okuyan örencilere bütün ülkenin sahip çktn ifade etti.

Tanrkulu, destek sayesinde örencilerin hayatlarnda ilk kez kent dna çkacan belirterek, unlar kaydetti:

Bizim daha stanbula gideceimiz kesin deilken bile çocuklar çantalarn, di frçalarn hazrlamlard. Ben gidemezsek diye çok üzülüyordum. Sesimizi duyan Varto Kaymakammz ve Belediye Bakan Vekilimiz Mehmet Nuri çetin, örencilerimize yardm elini uzatarak, Bu yardm bizim hakkmzdr. dedi ve tüm masraflar üstlenerek bizi festivale göndereceini iletti. Bize ulaarak yardm etmek istediini söyleyen herkese örencilerim adna teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git