Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası

Türkiye Zeka Vakfınca, özel ve resmi tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası"nın il finalleri 19 Ekim'de internet üzerinden, bölge finalleri ise 16 Kasım'da 7 ilde yapılacak

Haberler 11.09.2019 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Zeka Vakfnca (TZV), ilkokul, ortaokul ve lise örencilerine yönelik düzenlenen Türkiye Okullar Aras Zeka Oyunlar ampiyonasnn il finalleri 19 Ekimde, bölge finalleri ise 16 Kasmda yaplacak.

TZVden yaplan açklamaya göre, Milli Eitim Bakanl ve TÜBTAKn desteiyle örencilerin düünme, karar verme, problem çözme becerilerini gelitirmek ve takm çalmas alkanlklar kazandrmak amacyla düzenlenen, Türkiye Okullar Aras Zeka Oyunlar ampiyonas için 2 Eylülde balayan bavurular 11 Ekime kadar devam edecek.

Türkiye genelinde devlet okullar ve özel okullarn takm olarak katlabilecekleri ampiyona, ilkokul 3üncü ve 4üncü snf örencileri ile ortaokul ve lise örencilerine yönelik üç farkl kategoride düzenlenecek.

Okullar, tüm kategorilerde ya da uygun gördükleri kategoride en fazla bir takmla ampiyonaya katlabilecek.

L, BÖLGE VE TÜRKYE FNALLER YAPILACAK

Okul seçmeleri ile dört aamada yaplacak ampiyonann il finalleri, 19 Ekimde internet üzerinden, bölge finalleri ise 16 Kasmda stanbul, Ankara, zmir, Trabzon, Adana, Erzurum ve Gaziantep illerinde yazl olarak yaplacak.

ampiyona, 21 Aralk Cumartesi günü Ankarada gerçekletirilecek yazl final snav ve ödül töreni ile sona erecek.

Yarmada her kategoride ilk üç dereceye giren okullara kupa, örencilerine ve öretmenlerine ise madalya verilecek. Türkiye finalinde yaran tüm okullar, örencileri ve öretmenleri de baar belgesi alacak.

ampiyonaya katlmak isteyenler, sampiyona.tzv.org.tr internet adresi üzerinden kayt yaptrabiliyor.

Ana Sayfaya Git