Türkiye rafting şampiyonası!

Hakkari, Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak yarışlarına ev sahipliği yapıyor

Haberler 27.10.2020 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, Hakkari, terörden, gözyandan, kandan beslenenlere geçit yok diyor. dedi.

Hakkari Kent Parknda düzenlenen Türkiye Rafting ampiyonas 2. ayak yarlarnn açl programna katlan Bakan Kasapolu, burada yapt konumada, Hakkarinin artk kardeliin, sevginin ve birliin mesajn verdiini söyledi.

Hakkari, terörden, gözyandan, kandan beslenenlere geçit yok diyor. Zap Suyu artk daha cokun akyor. Terörden, kandan, gözyandan arndrlm Hakkari daha güçlü gelecee hazrlanyor. diyen Kasapolu, Hakkaride kardelik ve sevginin en güzel ekilde kendisini gösterdiini dile getirdi.

HAKKARDEN HER ALANDA GÜçLÜ SPORCULAR çIKARACAIZ

Yarnlarn çok güçlü sporcu ve gençlerinin Hakkaride yetieceini belirten Kasapolu, Bizler el birliiyle de bu güzel tablonun daha güçlü olmas için destek vereceiz. Bu güzel ehir çok serin bir corafyaya, güçlü potansiyele sahip. Bugüne kadar baz engeller çkt. Hamdolsun o engelleri bugün atk. nallah bundan sonra buradan her alanda, raftingi, satranc, futbolu, cimnastii, atletizmiyle, kayayla güçlü sporcular çkaracaz. diye konutu.

Hakkaride de hizmet çtasn yükseltmek için el birliiyle çaltklarn ifade eden Kasapolu, unlar kaydetti:

Hakkari ve ilçelerinde havuzlarmz bir bir yükselecek. Yüzme bilmeyen kalmasn diyoruz. Hakkari ve ilçelerindeki havuzlarmz bu anlamda en iyi hizmeti verecek. Gençlik merkezlerimizde sizleri yarnlara daha güçlü hazrlayacaz. Bilimde, sanatta, her alanda güçlü gençlerimiz var. Bu tertemiz gençlerimizi inallah yarnlara daha güçlü hazrlayacaz. Haluk Dursun hocamzn tabiriyle Hakkarinin kuzularn, emdinlinin, çukurcann, Yüksekovann, Fratn, Diclenin kuzularn çakallara kaptrmamak adna buradayz. Milletten aldklar kaynaklar, destei millete silah olarak dorultanlara, gözya olarak, kan olarak bedel ödetenlere inat bundan sonra hiçbir kuzumuzu çakallara kaptrmama adna bir olacaz, beraber olacaz, karde olacaz ve çok daha güçlü bir ekilde bu mesaj haykracaz.

DÜNYANIN DÖRT BR YANINDA KÖTÜLERLE MÜCADELE EDYORUZ

anl bayra sadece Türkiyede deil dünyann her bir yannda gururla dalgalandracak ampiyonlar yetitireceklerini dile getiren Bakan Kasapolu, öyle devam etti:

Sadece Türkiyede deil dünyann dört bir yannda kötülerle mücadele ediyoruz. Zulme kar duruumuza, mazlumlarn yannda oluumuza kastediyorlar. Ama hiçbir ekilde zulme kar duruumuza, dünyann her neresinde olursa olsun mazlumlarn yannda yer almza bugüne kadar mani olamadlar, bundan sonra da olamayacaklar. Bu aziz millet 18 yl boyunca hak davann yannda dimdik ve güçlü bir ekilde durdu. nanyoruz bundan sonra da daha güçlü bir ekilde duracak. Milletimizin aydnlk yarnlara olan o güçlü yürüyüü daha güçlü bir ekilde devam edecek. Bizim mesajmz bar, sevgi mesaj, bizim mesajmz efkatin, merhametin mesaj. O yüzden bugün buradayz. Spor bu mesajlar ortaya koymann en güçlü unsurlarndan biri. Zap Suyunda rafting ampiyonas ilk kez düzenleniyor. Emei olan herkesi gönülden kutluyorum.

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, yaplacak yatrmlarla Hakkariyi k turizminin destinasyon merkezlerinden biri haline getireceklerini kaydetti.

Hakkarinin baln, ters lalesini, suyunu daha çok konuacaz. Balmza zehir katmak isteyenlere frsat vermeyeceiz. Karde olarak, bir olarak, beraber olarak inallah yarnlara yürüyeceiz. ifadelerini kullanan Kasapolu, unlar söyledi:

Hakkarinin çok yakn geleceinde birer birer yükselen tesislerimiz ve takmlarmzla her alanda spor potansiyelimiz var. nanyoruz ki terörün kör karanlnn dibe vurduu bu günleri, bu frsatlar, bu sunulmu imkanlar el birliiyle daha yukarlara tayacaz. Bizlere çok büyük görevler düüyor. çok çalmamz lazm. Birliimize, beraberliimize, kardeliimize mani olmak isteyenlere frsat vermememiz lazm. Balmza zehir katmak isteyenlere Rabbim frsat vermesin. Bu topran o güzel çiçeklerini kurutmasn.

Rengi Hakkari Sanat Topluluunun gösteri yapt programda, Cumhurbakan Badanman Gülen Orhan da Kürtçe ve Türkçe ark seslendirdi.

HAKKAR, 400Ü AKIN SPORCUYU AIRLIYOR

Gençlik ve Spor Bakanl, Hakkari Valilii, Hakkari Belediyesi ve Türkiye Rafting Federasyonu tarafndan düzenlenen Türkiye Rafting ampiyonas 2. ayak yarlar, 30 Ekimde sona erecek.

Hakkaride hayat var, gelin bu hayat yaayn sloganyla organizasyona ilk kez ev sahiplii yapan Hakkari, 400ü akn sporcuyu arlyor.

Ülkenin dört bir yanndan gelen katlmclar, üç gün boyunca açk ya kadn, açk ya erkek ve karma mix kategorilerinde Nehir nii, Slalom ve RX disiplinlerinde birbirlerine üstünlük salamak için Zap Suyunda yaracak. Üç disiplin sonucunda alnan puanlar, genel klasman belirleyecek.

ampiyonann ilk etab, 7-11 Ekim tarihlerinde rnakn Beytüebap ilçesinde Habur çaynda yaplmt.

Ana Sayfaya Git