Türkiye şampiyonu

İzmir Karşıyaka Atatürk Kapalı Spor Salonunda Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası büyük bir coşkuyla tamamlandı. Gece geç saatlerde tamamlanan Türkiye Şampiyonasında, Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi, Türkiye şampiyonu oldu.

Haberler 30.05.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Halk oyunlar Büyükler ampiyonasnda, Diyarbakr Yeniehir Halk Eitim Merkezi, tüm rakiplerini geride brakarak, Türkiye ampiyonu oldu.

RENKL GÖRÜNTÜLER OLUTU

Türkiyenin deiik illerinden yarmaya çok güçlü ekipler katld. Kendi l ve Bölgelerinde birinci olan ekiplerin katlm olduu ampiyona çok güzel gösterilere sahne oldu. Antalya Talya Kültür Sanat G.S.K, Aydn Ayhot G.S.K, Erzurum Büyükehir Belediyesi Ebfad .S.K , Denizli Sarayköy G.S.K., Anakara Sla G.S.K., Sivas Gençlik S.K, Bingöl l Özel daresi G.S.K, stanbul Harfana G.S.K , Hakkar Ters Lale G.S.K, zmir Karyaka Belediyesi G.S.K. , Bursa Koza Kültür Sanat G.S.K, Tokat Turhal Yeni Belediye S.K, Erzincan Belediye.S.K, Gaziantep ehitkamil H.E.M , G.S.K ,Trabzon mece G.S.K, Diyarbakr Yeniehir Halk Eitim Merkezi G.S.K ekiplerinin katld yarma sonucunda , Diyarbakr Yeniehir Halk Eitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü 93,80 puanla Türkiye ampiyonu oldu.

DYARBAKIR AMPYON OLDU

Geçen yl da Türkiye ampiyonu olan Diyarbakr Yeniehir Halk Eitim Merkezi G.S.K 2017 ylnda önce l Yarmasnda Birinci olurken, 18 ekibin katld Adyaman Bölge Yarmasnda Bölge Birinci olarak Türkiye ampiyonasna katlma hakk elde etti.

Büyük baarlara imza atan Yeniehir Halk Eitimi Merkezi çalmalarn büyük gayret ve disiplin içinde yürüterek ampiyonlua ulat. Halk Eitimi Merkezi Müdürü M. Nurullah Önce yapt açklamada: Ekip ruhuyla beraber çaltklarn, 2016 ylnn ampiyonu olarak sahneye çktklarn ve bu sahneden ampiyon olarak ayrlacamza inanarak çaltk. Gençlerimizle çok güzel baarlar elde edeceimize inanyoruz. Sosyal kültürel etkinlikler ve baarlarla ön plana çkmak istiyoruz. Halk Oyunlar sevgisini ve cokusunu sonraki kuaklara aktarmak ve kültürümüzün yaatlmasn istiyoruz. limize ampiyon olarak döndüümüz için, mutluyuz. Ekipte emei geçen idareci, eitmen ve öretmenlerime teekkür ediyor, sahnede büyük performans gösteren Halk Oyuncularm Dansçlarm yürekten kutluyorum.

Ana Sayfaya Git